• Până duminică, 65.857 persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat.
  • Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 137 persoane au fost reconfirmate pozitiv.
  • În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 4 decese (3 bărbaţi şi o femeie), fără decese raportate anterior intervalului de referinţă.

Peste 4.000 de noi cazuri de COVID şi 4 decese la pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus au fost raportate în ultima zi, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.094 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 2.390 mai puţine faţă de ziua anterioară. 780 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 137 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Recomandări

AJUTORUL ACORDAT UCRAINEI, ÎN IMPAS
CIOLACU ENUMERĂ NEVOILE EUROPEI
BIDEN CONFUNDĂ GAZA CU UCRAINA
DE CE A MURIT THOMAS KINGSTON
OLANDA ȘI UCRAINA AU ACORD BILATERAL
ALTMAN SE DECLARĂ FERICIT

În unităţile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secţii cu COVID-19 este de 2.975, cu 230 mai multe faţă de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 186 persoane, cu 16 mai multe faţă de ziua anterioară. Din cei 186 pacienţi internaţi la ATI, 156 sunt nevaccinaţi.

Din totalul pacienţilor internaţi, 483 sunt minori, 480 fiind internaţi în secţii, cu 43 mai mulţi faţă de ziua anterioară, şi 3 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

Până duminică, 65.857 persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat. În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 4 decese (3 bărbaţi şi o femeie), fără decese raportate anterior intervalului de referinţă.

Dintre cele 4 decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 de ani, unul la categoria de vârstă 50-59 de ani şi două la categoria de vârstă peste 80 de ani. Trei dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar pentru un pacient nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent. Toţi pacienţii care au decedat erau nevaccinaţi.