BILANȚUL ZILEI. Peste 430 de cazuri noi de COVID şi un deces, raportate în ultimele 24 de ore

  • În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 434 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 57 mai puţin faţă de ziua anterioară.
  • De asemenea, la ATI sunt internate 87 persoane, cu 9 mai puţin decât în ziua anterioară.
  • În ultimele 24 de ore a fost raportat de către INSP un deces (bărbat), fără decese raportate anterior intervalului de referinţă.

Peste 430 de cazuri noi de COVID şi un deces la un pacient confirmat cu noul coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 434 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 57 mai puţin faţă de ziua anterioară. 54 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 45 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unităţile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secţii cu COVID-19 este de 615, cu 17 mai puţin faţă de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 87 persoane, cu 9 mai puţin decât în ziua anterioară. Dintre cei 87 pacienţi internaţi la ATI, 80 sunt nevaccinaţi.

Din totalul pacienţilor internaţi, 37 sunt minori, toţi fiind internaţi în secţii, cu 2 mai puţin decât în ziua anterioară.

Până miercuri, 65.664 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În ultimele 24 de ore a fost raportat de către INSP un deces (bărbat), fără decese raportate anterior intervalului de referinţă.

Decesul a fost înregistrat la categoria de vârstă peste 80 de ani. Pacientul care a decedat avea comorbidităţi şi nu era vaccinat.