• Publicația germană Bild scrie că Putin ar fi investit 11 mil. euro pentru Dodon.
  • „Cât de departe va merge Putin…?”, întreabă retoric jurnaliștii germani.
  • Bild dezvăluie schemele de finanțare ale Rusiei pentru campania electorală.
  • Putin l-ar fi susținut financiar pe Igor Dodon.
  • BILD scrie că același traseu ar putea fi urmat și în Germania.

Cotidianul german Bild scrie că Putin s-a amestecat financiar în alegerile din Republica Moldova. Ar fi investit peste 11 milioane de euro în campania electorală de peste Prut, ca Igor Dodon să ajungă președinte. Au fost prezentate documente care arată traseul banilor.

Bild prezintă devizul de cheltuieli suportate de Moscova pentru a-l ajuta pe Igor Dodon și scrie că același traseu ar putea fi urmat și în Germania, care se pregătește de alegeri parlamentare pe 26 septembrie. Dar, hai să ne întoarcem la alegerile din Republica Moldova.

Vor fi deschise mai puţine secţii de votare în diasporă, decât ceruse Ministerul de Externe. 150, în loc de aproape 200. Colegii de la ȘTIU ne-au arătat că în Moldova, politica a rămas încremenită în timp, iar înjurăturile sunt nelipsite în campania electorală.

Potrivit documentului, patru milioane de euro erau destinate pentru „candidații prietenoși” care trebuiau să implementeze politicile Kremlinului în Moldova după alegeri, 528.000 de euro urmau să meargă la „proiecte media” de propagandă, 393.000 de euro observatorilor electorali străini.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE