• Bill Gates a declarat duminică că tratamentul cu anticorpi, pe care l-a primit președintele Trump, nu poate fi numit un „remediu”, dar este deocamdată cea mai promițătoare terapie.
  • Convingerea lui Gates este că singura modalitate de a reveni deplin la normal este vaccinarea.
  • Fondatorul Microsoft speră că la începutul anului viitor mai multe vaccinuri vor primi autorizația de utilizare de urgență.

Bill Gates, fondatorul Microsoft a declarat duminică că tratamentul cu anticorpi monoclonali pe care l-a primit președintele Trump nu este un „remediu”, dar este cea mai promițătoare opțiune de până acum, relatează The Hill.

Invitat fiind la emisiunea Meet the Press a postului NBC, Gates a adăugat că Fundația Bill & Melinda Gates a lucrat cu companii care produc anticorpi și acum colaborează cu grupul farmaceutic Eli Lilly, care, alături de Regeneron au fost cei mai rapizi în pregătirea acestor anticorpi.

Într-un videoclip pe care l-a postat pe Twitter săptămâna trecută, Trump a spus că s-a simțit mai bine imediat după ce a primit tratamentul experimental elaborat de compania Regeneron. „Eu numesc asta un remediu. Este un remediu”, a spus președintele american.

Recomandări

PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
TU CREZI ÎN SACRIFICIU?
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
HATHAWAY ÎȘI FACE DEBUTUL PE TIKTOK

De asemenea, Bill Gates a atras atenția asupra politicienilor care decid deschiderea unor mari locuri de divertisment, unde nu se respectă măsurile de distanțare. „Cred că acolo politicienii vor arăta care este sistemul lor de valori ”.

„Singura modalitate de a reveni complet la normal este aceea de a  avea un vaccin care este foarte eficient și pe care îl iau mulți oameni”, a spus el. Gates și-a exprimat încrederea că „probabil la începutul anului viitor mai multe dintre aceste vaccinuri”, care acum sunt în curs de dezvoltare, „vor primi autorizația de utilizare de urgență”.