• Bill Gates vrea să reducă emisiile de carbon la zero
  • A investit mai mult de un miliard de dolari în proiecte inovatoare pentru a realiza neutralitatea carbonului
  • Bill Gates a recunoscut că nu este neapărat cea mai bună persoană pentru a „ține prelegeri” oamenilor despre criza climatică

Bill Gates a recunoscut că în lume nu lipsesc oamenii bogați cu idei mari. Cu toate acestea, după ce a investit 100 de milioane de dolari în cercetarea Covid, acum miliardarul are planuri de a reduce emisiile de carbon la zero. Acesta a menționat că nu se lasă descurajat de faptul că este un „mesager imperfect” pentru cauză, notează The Guardian.

Dezvăluirile au fost făcute în noua sa carte, „Cum să evităm un dezastru climatic: soluțiile pe care le avem și descoperirile de care avem nevoie”. Acesta a mărturisit că că a investit mai mult de un miliard de dolari în proiecte inovatoare pentru a realiza neutralitatea carbonului și a făcut investiții în dezvoltarea tehnologiilor carbon-zero, dar și în energia verde.

Bill Gates recunoaște că nu este cel mai bun exemplu

Bill Gates a recunoscut că nu este neapărat cea mai bună persoană pentru a „ține prelegeri” oamenilor despre criza climatică.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Aportul său pentru situația climatică de astăzi este colosal, dar scrierea cărții l-a făcut mai conștient de responsabilitatea sa de a micșora și a compensa emisiile sale, despre care spune că este „ultimul lucru care se așteaptă de la cineva care se află în poziția mea.”

Sunt conștient că sunt un mesager imperfect asupra schimbărilor climatice. Lumea nu lipsește de oameni bogați cu idei mari despre ceea ce ar trebui să facă alți oameni sau care cred că tehnologia poate rezolva orice problemă ”, se arată într-un extras.

„Dețin case mari și zbor în avioane private, de fapt, am fost recent la Paris pentru conferința climatică, deci cine sunt eu pentru a preda oricui despre mediu? Mă declar vinovat de toate cele trei acuzații. Nu pot nega că sunt un tip bogat cu o părere. Totuși, cred că este o opinie în cunoștință de cauză și încerc mereu să aflu mai multe.”, a mai spus Gates.

Micile plăceri vinovate ale lui Bill Gates

Gates admite că avioanele private sunt „plăcerea sa vinovată”. Iubește hamburgerii și mănâncă struguri pe tot parcursul anului, dar spune că acuzațiile de ipocrizie sunt un mare obstacol politic în calea activismului climatic.