• Bill Gates a declarat că, în opinia sa, următoarea pandemie va fi mult mai gravă decât COVID și va fi provocată tot de un virus creat de om.
  • El a adăugat că va fi nevoie de cooperare la nivel mondial și că țările din întreaga lume vor trebui să învețe lecțiile pe care le-au învățat din pandemia de COVID.
  • Gates a lăudat politicile australiene, dar a afirmat că, din cauza unei lipse „prostești” de pregătire, multe țări nu dispun de „politici de carantină” de bază.

Bill Gates a declarat că, în opinia sa, următoarea pandemie va fi mult mai gravă decât COVID și va fi provocată tot de un virus creat de om. Expertul în tehnologie și fondatorul Microsoft le-a spus liderilor mondiali că trebuie să se pregătească pentru următorul virus și să planifice din timp, în timpul unui discurs ținut la Sydney, Australia.

Acesta, în vârstă de 67 de ani, a adăugat că va fi nevoie de cooperare la nivel mondial și că țările din întreaga lume vor trebui să învețe lecțiile pe care le-au învățat din pandemia de COVID pentru a îmbunătăți lupta împotriva bolii. Gates a lăudat politicile australiene, dar a afirmat că, din cauza unei lipse prostești” de pregătire, multe țări nu dispun de politici de carantină” de bază.

Acesta a mai spus: În cazul pandemiilor, am fost nebuni să nu avem instrumentele, practica și capacitatea globală de a fi în stare de alertă, așa cum facem în cazul incendiilor sau al cutremurelor. Unele dintre lucrurile care ies în evidență sunt faptul că Australia și alte aproximativ șapte țări au efectuat din timp diagnostice la nivelul întregii populații și au avut politici de carantină. Asta a însemnat că s-a menținut un nivel scăzut de infecție în acel prim an în care nu existau vaccinuri.”

Recomandări

IOHANNIS CONVOACĂ CSAT-UL
ARUNCI JUMĂTATE DIN CE CUMPERI
S-A DECIS COMASAREA
TRUMP ȘI DESANTIS, ALIAȚI?
DE CE SĂ NU ȚII TELEFONUL ÎN OREZ
OPOZIȚIA CRITICĂ IDEEA COMASĂRII

Pentru a reacționa mai rapid la o altă pandemie, despre care Gates a sugerat că ar fi mai gravă decât COVID, țările ar trebui să colaboreze și să folosească planuri „cuprinzătoare” în cadrul unui grup global”.

Gates a adăugat: Singurul lucru care încă mai atârnă în balanță este dacă vom avea capacitatea globală și la nivel regional și național, ceea ce ar însemna că, atunci când apare o amenințare (de boală infecțioasă), vom acționa în așa fel încât să nu se extindă la nivel mondial. Trebuie să facem din cinci în cinci ani un exercițiu cuprinzător atât la nivel de țară, cât și la nivel regional de pregătire pentru pandemii și aveți nevoie de un grup global care să acorde punctaj tuturor.”

În vârstă de 67 de ani, Gates a dedicat de atunci jumătate din fondurile sale personale unor cauze bune și a adăugat: Poți literalmente să salvezi vieți pentru 1.000 de dolari americani și nu există multe lucruri în jur care ar trebui să fie atât de satisfăcătoare ca asta.” Banii respectivi vor conduce egalitatea în industriile sănătății, energiei și educației, a relatat Daily Mail.