• BioNTech a declarat că intenționează să investească într-un centru de cercetare și dezvoltare din Marea Britanie.
  • Până în prezent, câteva sute de pacienți au fost tratați cu imunoterapii împotriva cancerului.
  • Următorii pași ai colaborării vor fi selectarea candidaților, a locurilor de testare și stabilirea unui plan de dezvoltare.

BioNTech a încheiat un parteneriat strategic cu guvernul britanic pentru a accelera testele clinice pentru imunoterapiile personalizate cu ARNm, pentru a oferi până la 10.000 de pacienți cu acest tip de tratament personalizat până la sfârșitul anului 2030.

Partenerii intenționează să utilizeze rețeaua de studii clinice, genomica și activele de date din domeniul sănătății din Marea Britanie pentru a accelera recrutarea de locații de studiu și de pacienți pentru a testa portofoliul de imunoterapii personalizate cu ARNm pentru cancer și vaccinuri împotriva bolilor infecțioase ale biotehnologiei germane.

Următorii pași ai colaborării vor fi selectarea candidaților, a locurilor de testare și stabilirea unui plan de dezvoltare, pentru a începe înscrierea în a doua jumătate a anului 2023.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Până în prezent, câteva sute de pacienți au fost tratați cu imunoterapii împotriva cancerului pe bază de ARNm în cadrul studiilor efectuate de BioNTech pentru produsele candidate din platformele sale FixVac și iNeST.

Spre deosebire de chimioterapie, care acționează prin atacarea multor celule diferite, tratamentul cu ARNm este personalizat pentru fiecare pacient în parte și prezintă sistemului imunitar codul genetic al cancerului specific, astfel încât acesta să poată ataca doar tumora.

BioNTech continuă să evalueze diverse combinații de coloană vertebrală de ARNm și tehnologii de administrare pentru a identifica candidați eficienți cu un profil de siguranță favorabil.

Profesorul Ugur Sahin, director executiv și cofondator al BioNTech, a declarat „Scopul nostru este de a accelera dezvoltarea de imunoterapii și vaccinuri folosind tehnologii pe care le cercetăm de peste 20 de ani.

Dacă va avea succes, această colaborare are potențialul de a îmbunătăți rezultatele pentru pacienți și de a oferi acces rapid la suita noastră de imunoterapii împotriva cancerului, precum și la vaccinuri inovatoare împotriva bolilor infecțioase – în Marea Britanie și în întreaga lume.”

BioNTech a declarat că intenționează să investească într-un centru de cercetare și dezvoltare din Marea Britanie, la Cambridge, care va angaja peste 70 de oameni de știință cu înaltă calificare, primii dintre aceștia urmând să își înceapă activitatea spre începutul acestui an.

De asemenea, compania a declarat că își va consolida prezența în Marea Britanie prin înființarea unui sediu regional la Londra. Ca parte a colaborării, BioNTech va rămâne sponsorul local al studiilor clinice actuale și viitoarele noi studii clinice ale programelor sale din Marea Britanie și va concepe protocoalele studiilor clinice.

Acest acord este rezultatul lecțiilor învățate în urma pandemiei COVID-19, deoarece experimentăm cu toții că dezvoltarea medicamentelor poate fi accelerată fără a se face economii dacă toată lumea colaborează fără întreruperi în vederea atingerii aceluiași obiectiv. Acordul de astăzi arată că suntem hotărâți să facem același lucru pentru pacienții cu cancer”, a declarat Sahin.