Biroul științific de la Casa Albă: „Donald Trump a pus capăt pandemiei”. SUA raportează record de infectări

Sursă foto: Profimedia
  • Deși SUA raportează un număr record de infectări zilnice de Covid-19, Casa Albă susține că Trump e eroul care a pus capăt pandemiei
  • Biroul Științific de la Casa Albă consideră „învingerea pandemiei de Covid-19” ca fiind „una dintre cele mai mari reușite” ale administrației Trump
  • SUA a raportat vineri 83.000 cazuri noi, având în total 227.000 decese și peste 8.85 milioane cetățeni americani confirmați cu COVID

Biroul științific de la Casa Albă cataloghează „încetarea Covid-19” drept una dintre realizările de top ale primului mandat al administrației Trump, chiar dacă țara continuă să înregistreze un număr record zilnic de noi infectări, relatează Independent.

Comunicatul de presă emis de Casa Albă marți, intitulat „Realizări științifice și tehnologice de la primul termen”, menționează că președintele „a luat măsuri decisive pentru a angaja oamenii de știință și profesioniștii din domeniul sănătății din mediul academic, industrial și guvernamental, pentru a înțelege, trata și învinge boala ”.

Declarația vine după ce SUA a raportat cea mai mare creștere a cazurilor de coronavirus într-o singură zi, vineri, cu 83.000 noi infectări – în timp ce media săptămânală a cazurilor noi în 24 de ore se ridică la 70.000.

SUA a înregistrat peste 227.000 de decese în total și peste 8,85 milioane cetățeni confirmați cu Covid-19, cele mai multe din lume – Donald Trump a fost el însuși infectat, iar biroul vicepreședintelui Mike Pence se confruntă în prezent cu propriul focar.

Trump a fost adesea acuzat că a minimalizat virusul, iar lipsa distanțării sociale și a utilizării măștilor au fost subiecte de maximă importanță în timpul campaniilor.

Președintele a descris săptămâna aceasta activitatea mass-mediei drept o „conspirație a știrilor false” prin care se „rotunjește amploarea pandemiei”.

Pe măsură ce numărul noilor infectări continuă să crească, experții în sănătate publică au avertizat că situația se va înrăutăți odată cu scăderea temperaturilor.