- Aproximativ 400 slujitori ai bisericii au fost acuzați de pedofilie
- Biserica Angliei a iertat pedofilii care ,,și-au exprimat remușcările”
- Unele victime își iartă agresorii din frica de a nu fi judecați de ceilalți
Un raport recent arată că Biserica Angliei a iertat pedofilii care ,,și-au exprimat remușcările”, lăsându-i să slujească în continuare, în loc să protejeze copiii, relatează independent.co.uk
Advertisment
IICSA (Ancheta Independentă privind abuzul sexual asupra copiilor) a arătat că în intervalul anilor ’40 – 2018, aproximativ 390 clerici sau oameni în poziții de încredere au fost acuzați de hărțuiri sexuale asupra copiilor.
Biserica Angliei s-a transformat într-un loc care facilitează ascunderea acestor agresori, spune raportul
Biserica Angliei s-a transformat într-un loc care facilitează ascunderea acestor agresori. Respectul pentru biserică și pentru preoți, tabuurile legate de sexualitate și mediile în care agresorii sunt mai sprijiniți decât victimele, au creat bariere în calea multor victime spune raportul.
Recomandări
IICSA a declarat că mulți clerici văd iertarea drept ,,singurul răspuns potrivit la orice admitere a unei greșeli”, susținându-și declarația prin exemplul lui Timothy Storey, căruia i-a fost permis să stea în preajma copiilor după ce și-a prezentat ,,remușcările față tot ce a făcut greșit”.
În prezent, acesta este condamnat la 15 ani de închisoare pentru multiple agresiuni asupra copiilor, inclusiv viol.
Unii lideri ai religiei folosesc ideea de ,,iertare” pentru a justifica eșecul de a răspunde în mod adecvat la acuzații, arată raportul.
Unele victime s-au simțit presate pentru a-și ierta agresorii
Agresorii care regretă cu adevărat trebuie să suporte consecințele legale ale păcatului lor și trebuie să le fie interzis accesul în medii în care abuzul ar putea recidiva.
Raportul arată că unele victime s-au simțit presate în a-și ierta agresorii, ceea ce a făcut mai mult rău decât bine, întrucât acest lucru ar fi putut readuce victimele în contact cu aceștia: Victimele s-ar putea simți vinovate și ar putea crede că ceilalți o să-i condamne, pentru că nu sunt capabili să ierte.
Profesorul Alexis Jay, care a condus ancheta: ,,Zeci de ani, Biserica Angliei a eșuat în a proteja copiii și tinerii de agresori. Dacă există o soluție, atunci aceea e ca Biserica să învețe să răspundă la acuzații și să sprijine victimele în mod corespunzător”
Partenerii noștri