• Papa Francisc a avut primul său interviu după moartea Papei Benedict al -XV- lea.
  • Acesta a vorbit despre următoarea etapă a pontificatului său.
  • În interviul acordat au fost abordate mai multe subiecte, printre care şi problema homosexualităţii.

Papa vrea să rămână la Vatican atât timp cat va putea. Suveranul s-a destăinuit într-un interviu amplu
despre trecutul lui, conceptiile și credințele despre viață. Papa Francisc se simte bine acum, deși s-a confruntat cu mai multe probleme de sanatate.

În ceea ce privește (sănătatea) emoțională sunt cam nebun, sunt bine, în ceea ce privește genunchiul datorită terapiei bune și magnetoterapiei, laser, osul este topit. Operația nu a fost necesară. Deja merg pe jos. Mă ajut cu căruciorul, dar merg pe jos” , a spus Papa Francisc.

„Am fost întrebat odată ce aș face? Sunt episcop emerit al Romei, dacă mă retrag, voi merge să locuiesc în Casa Clerului din Roma și atât. Cu alte cuvinte: experiența lui Benedict a deschis ușa pentru noii papi care se resemnează pentru a se introduce (în societate) într-un mod mai liber. ” a adăugat liderul de la Vatican.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

În același interviu,Papa Francisc a lăudat modul în care Benedict a ales să trăiască prima experiență cu un pontif emerit, dar a spus că biserica are nevoie de mai multă experiență cu noua pozițiînainte de a începe să o reglementeze.

În interviul acordat AP, papa a vorbit, de asemenea, despre poziţia conform căreia Biserica Catolică nu ar trebui să fie ostilă cu persoanele gay. Papa a argumentat pentru AP că legile din multe ţări care incriminează homosexualitatea sunt ,,nedrepte” .

A fi homosexual nu este o infracţiune” , a spus papa Francisc, precizând că unii episcopi catolici care susţin legi ce incriminează sau discriminează persoanele LGBTQ greşesc.

Liderul de la Vatican a adăugat că aceşti reprezentanţi ai bisericii ar trebui să aibă un proces de conversie” şi să manifeste sensibilitatea” pe care Dumnezeu o are pentru fiecare dintre noi” .