Biserica din Parcul IOR, vandalizată cu mesaje LGBT. Patriarhia Română: „Exemplu strident de acte violente dictate de o hidoasă ideologie”

Biserica IOR vandalizată Sursa foto: Facebook
  • Patriarhia Română, despre biserica din Parcul IOR vandalizată: Toleranța clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT
  • Pe biserică din lemn au fost scrise mesaje pro LGBT cu vopsea roz
  • Vasile Bănescu spune că episodul reprezintă doar „un exemplu strident dintr-un lung șir de acte violente dictate și întreținute de o hidoasă ideologie”

„Toleranța clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT, mai recent BLM sau ANTIFA, lovește din nou”, spune Patriarhia Română despre biserica din Parcul IOR vandalizată. Pe biserică din lemn au fost scrise mesaje pro LGBT cu vopsea roz.

„Toleranța clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT, mai recent BLM sau ANTIFA, lovește din nou. Și face ceea ce știe ea mai bine: vandalizează, murdărește, expectorează mesaje grotești și, în accese de supremă inteligență, își scrie numele pe toate gardurile. Inclusiv pe zidurile bisericilor. Recent, pe pereții frumoasei biserici ortodoxe din lemn situată în Parcul bucureștean IOR”, se arată într-un mesaj transmis vineri de Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Vasile Bănescu spune că episodul reprezintă doar „un exemplu strident dintr-un lung șir de acte violente dictate și întreținute de o hidoasă ideologie (neomarxistă) eminamente anticreștină, aplaudată pe alocuri inclusiv mediatic, care infestează progresiv și progresist mediul universitar și social occidental, dar care, în virtutea mimetismului deja consacrat la noi, își găsește, iată, adepți și în România”.

„Din fericire nu în România profundă, a majorității oamenilor normali și de bun-simț, ci în aceea, insulară, a unor personaje ce nu sunt obișnuite să țină în mână o carte, ci doar un spray cu vopsea de graffiti. Salvarea lor, ca și a noastră a tuturor, o reprezintă constant educația în spiritul valorilor firescului, ale culturii autentice și, desigur, fertila credință în Dumnezeu”, conchide Vasile Bănescu.