Bitcoin atinge un nou record istoric. Cât valorează acum

Foto: Profimedia
  • Criptomoneda Bitcoin ajunge la un nou record
  • Moneda se apropie de o valoare de piață de un trilion de dolari
  • Cea mai populară criptomonedă din lume a crescut cu 2,6% la un maxim istoric de 52.932 dolari

Bitcoin a atins încă un record record vineri și se înderaptă spre o capitalizare de piață de un trilion de dolari, relatează Reuters.

Cea mai populară criptomonedă din lume a crescut cu 2,6% la un maxim istoric de 52.932 dolari, stabilind un salt săptămânal de peste 8%. Până acum, luna aceasta a crescut cu aproximativ 60%.

Marșul Bitcoin este alimentat de semnele că este din ce în ce mai acceptat în rândul investitorilor și companiilor, de la Tesla și Mastercard la BNY Mellon.

Cele mai recente câștiguri au dus la o capitalizare de piață de aproximativ 982 miliarde de dolari, potrivit site-ului CoinMarketCap, în timp ce toate monedele digitale combinate sunt evaluate la aproximativ 1,6 trilioane de dolari.

Cu toate acestea, mulți analiști și investitori rămân sceptici față de activul digital reglementat parțial și extrem de volatil, care este încă puțin folosit pentru comerț.

Analiștii de la JP Morgan au declarat că prețurile actuale ale bitcoin sunt mult peste estimările valorii juste. Bitcoin este un „spectacol economic”, spun analiștii băncii de investiții.

Săptămâna aceasta, alți investitori au declarat că volatilitatea bitcoin reprezintă un obstacol pentru ambițiile sale de a deveni un mijloc de plată larg răspândit.

Joi, șeful Tesla Elon Musk – ale cărui tweet-uri au alimentat raliul bitcoin – a declarat că deținerea monedei digitale este doar cu puțin mai bună decât deținerea de numerar. De asemenea, el a apărat achiziția recentă a companiei Tesla de bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari, ceea ce a aprins interesul general pentru moneda digitală.