• Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a avut cu o zi înainte o convorbire telefonică cu ministrul ucrainean de externe.
  • Secretarul de stat a menționat că blocarea continuă de către Rusia a exporturilor de alimente ucrainene pe cale maritimă a exacerbat și mai mult insecuritatea alimentară la nivel mondial.
  • În cadrul conversației lor, Blinken și Lavrov au discutat și despre eliberarea a doi cetățeni americani încarcerați în Rusia.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a avut cu o zi înainte o convorbire telefonică cu ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, în care a discutat despre discuția sa cu șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a anunțat Departamentul de Stat într-un comunicat publicat sâmbătă, notează Baha.

„Cei doi au reiterat, de asemenea, necesitatea unei implementări rapide a acordului privind transportul de cereale negociat de ONU [Organizația Națiunilor Unite] între Rusia, Turcia și Ucraina. Secretarul de stat a menționat că blocarea continuă de către Rusia a exporturilor de alimente ucrainene pe cale maritimă a exacerbat și mai mult insecuritatea alimentară la nivel mondial. Secretarul și-a exprimat speranța că primele nave vor putea părăsi porturile ucrainene fără alte întârzieri”, se arată în declarație.

În cadrul conversației lor, Blinken și Lavrov au discutat și despre eliberarea a doi cetățeni americani încarcerați în Rusia, campioana Asociației Naționale de Baschet Feminin (WNBA) Britteny Griner și fostul pușcaș marin Paul Whelan.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA