Blinken a discutat cu Dmytro Kuleba despre negocierile sale cu Lavrov

Antony Blinken

Antony Blinken

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a avut cu o zi înainte o convorbire telefonică cu ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, în care a discutat despre discuția sa cu șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a anunțat Departamentul de Stat într-un comunicat publicat sâmbătă, notează Baha.

„Cei doi au reiterat, de asemenea, necesitatea unei implementări rapide a acordului privind transportul de cereale negociat de ONU [Organizația Națiunilor Unite] între Rusia, Turcia și Ucraina. Secretarul de stat a menționat că blocarea continuă de către Rusia a exporturilor de alimente ucrainene pe cale maritimă a exacerbat și mai mult insecuritatea alimentară la nivel mondial. Secretarul și-a exprimat speranța că primele nave vor putea părăsi porturile ucrainene fără alte întârzieri”, se arată în declarație.

În cadrul conversației lor, Blinken și Lavrov au discutat și despre eliberarea a doi cetățeni americani încarcerați în Rusia, campioana Asociației Naționale de Baschet Feminin (WNBA) Britteny Griner și fostul pușcaș marin Paul Whelan.

Exit mobile version