• Interpretul afgan care a participat la operațiunea de salvare a lui Biden în 2008 a fost lăsat la Kabul, după ce armata SUA părăsit Afganistanul.
  • Mohammed, blocat în Afganistan, în timp ce se ascunde de talibani, face un apel către Casa Albă: „Vă rog nu mă uitați aici”.
  • Secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, i-a mulțumit interpretului pentru serviciul său și a declarat că SUA își mențin promisiunea de a scoate aliații afgani din țară.

În urmă cu treisprezece ani, interpretul afgan Mohammed a ajutat la salvarea lui Joe Biden (care pe vremea aceea era senator) și a altor doi senatori, care au rămas blocați vale din Afganistanului după ce elicopterul lor a fost forțat să aterizeze din cauza unei furtuni de zăpadă. Acum, Mohammed îi cere președintelui Biden să-l salveze.

„Bună ziua, domnule președinte: Salvați-mă pe mine și pe familia mea”, a spus, pentru The Wall Street Journal, Mohammed, care a ales să nu-și folosească numele complet pentru că se ascunde de talibani.

Mohammed, soția sa și cei patru copii ai lor se ascund de talibani după ce tentativele lui care se întind pe parcursul mai multori ani de a ieși din Afganistan s-au blocat din cauza birocrației.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

De altfel, el se numără printre mai mulți aliați afgani care au rămas în urmă când SUA și-a încheiat misiunea militară de 20 de ani în Afganistan.

Secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, i-a mulțumit interpretului pentru serviciul său și a declarat că SUA își mențin promisiunea de a scoate aliații afgani din țară. „Vă vom ajuta să ieșiți”, a spus Psaki, după ce un reporter de la Wall Street Journal a citit mesajul lui Mohammed către președinte.

Mohammed, în vârstă de 36 de ani, a fost interpret pentru armata SUA în 2008, când două elicoptere ale armatei americane Black Hawk au aterizat de urgență în Afganistan în timpul unei furtuni puternice de zăpadă, potrivit veteranilor armatei care au lucrat cu el la acea vreme. La bord se aflau trei senatori americani: Joe Biden, John Kerry și Chuck Hagel.