• Cei de la site-ul Bloomberg au făcut o gafă, anunțând că Rusia a invadat Ucraina.
  • Știrea nu a fost trimisă cu intenție, ci a fost greșeală din partea redacției.
  • Mesajul În direct: Rusia invadează Ucraina a fost afișat timp de 30 de minute pe pagina de start.

Bloomberg a făcut o gafă. Site-ul de știri financiare a anunțat din greșeală că Rusia a invadat Ucraina vineri după-amiază, cu un titlu pe pagina sa de start.

În direct: Rusia invadează Ucraina„, scria un titlu pe pagina principală a Bloomberg în jurul orei 16.00. Acesta a rămas afișat timp de aproximativ 30 de minute, potrivit Olgăi Lautman, un analist rus care a postat mesajul pe rețelele de socializare.

Utilizatorii care au dat click pe articolul care a atras atenția – care apare în timp ce trupele rusești se concentrează la granița cu Ucraina, iar oficialii americani avertizează cu privire la o potențială invazie – au afișat o pagină de eroare.

Am intrat pe site și am văzut știrea de ultimă oră, dar știam că nu este reală, pentru că mă ocup de subiectul care ține de Ucraina și voi fi unul dintre primii care vor afla„, a declarat Lautman pentru The Post. „Este bizar și o greșeală destul de mare de făcut având în vedere că este vorba de o potențială invazie pe scară largă și toată lumea este la limită.

Contactat de The Post pentru comentarii, Bloomberg a declarat că a postat din greșeală un titlu scris în prealabil.

„Pregătim titluri pentru mai multe scenarii, iar unul dintre aceste titluri a fost publicat din greșeală astăzi, în jurul orei 16.00, pe site-ul nostru. Regretăm profund eroarea„, a scris un purtător de cuvânt al Bloomberg News într-un e-mail.

Titlul a fost eliminat și investigăm cauza”, a adăugat purtătorul de cuvânt.