• 798 garaje sunt dărâmate de Primaria din Cluj
  • Primăria are proiecte de 2 miliarde de euro din fonduri europene

2 miliarde de euro pentru un oraș de 320,000 de locuitori din Romania. Atât așteaptă Emil Boc de la noile proiecte europene pentru Cluj – o sumă imensă, dar realizările îi dau dreptate să spere.

Boc a spus la Eurosfat 2020 că în Cluj a implementat deja proiecte pe bani europeni de 200 de milioane de euro și mai pregătește să dea drumul altor proiecte de 200 de milioane: „este foarte mult pentru un oraș care are buget de invesții de maxim 100 de milioane”, spune primarul Clujului care a dezvăluit ținta uriașă pe care o are în cap.

El pregătește bugete de 2 miliarde, pe bani europeni, ca să faca din Cluj orașul numărul 1 din România pentru ecologie și digitalizare.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Miliardele încep cu demolarea – după ce anul trecut clujenii au dat jos singuri, la solicitarea primăriei, 500 de garaje, acum sunt gata să dărâme 800.

Scopul – spații verzi, parcări decente și calitate crescută. Cine nu dărâmă, nu mai primește niciodată loc de parcare de la primărie.

Clujul este în top 3 la poluare în România, deocamdata, și se pregătește de trenul anunțat de agenția Deloitte. În 5 ani, marile centre din Europa nu vor mai primi mașini pe benzină sau motorină. Trendul este puternic accelerat de 2020 și coronavirus.