Boc vrea 2 miliarde de euro pentru Cluj. Clujenii au început să își dărâme singuri garajele

2 miliarde de euro pentru un oraș de 320,000 de locuitori din Romania. Atât așteaptă Emil Boc de la noile proiecte europene pentru Cluj – o sumă imensă, dar realizările îi dau dreptate să spere.

Boc a spus la Eurosfat 2020 că în Cluj a implementat deja proiecte pe bani europeni de 200 de milioane de euro și mai pregătește să dea drumul altor proiecte de 200 de milioane: „este foarte mult pentru un oraș care are buget de invesții de maxim 100 de milioane”, spune primarul Clujului care a dezvăluit ținta uriașă pe care o are în cap.

El pregătește bugete de 2 miliarde, pe bani europeni, ca să faca din Cluj orașul numărul 1 din România pentru ecologie și digitalizare.

Miliardele încep cu demolarea – după ce anul trecut clujenii au dat jos singuri, la solicitarea primăriei, 500 de garaje, acum sunt gata să dărâme 800.

Scopul – spații verzi, parcări decente și calitate crescută. Cine nu dărâmă, nu mai primește niciodată loc de parcare de la primărie.

Clujul este în top 3 la poluare în România, deocamdata, și se pregătește de trenul anunțat de agenția Deloitte. În 5 ani, marile centre din Europa nu vor mai primi mașini pe benzină sau motorină. Trendul este puternic accelerat de 2020 și coronavirus.

Exit mobile version