• Klaus Iohannis a reacționat după ce ministrul Transporturilor a fost implicat recent într-un accident pe Valea Oltului
  • Colegii lui Bode îi cer demisia pentru că s-a folosit de girofar
  • USR îi cere ministrului Transporturilor să explice public care era urgenţa pentru care se deplasa cu semnalizare acustică şi luminoasă

Când ești bazat nu stai la coadă. Nu pierzi timp pe drumurile țării puține și aglomerate. Un motociclist a filmat zona unde Lucian Bode a fost implicat într-un accident. Ministerul Transporturilor a confirmat evenimentul, dar nu a validat imaginile. Accidentul a fost produs de șoferul mașinii, un angajat al SPP, în care se afla și Bode. A depășit o coloană lungă pe Valea Oltului până când a spulberat un alt autorism pe contrasens. Varianta oficială seamănă foarte tare cu filmul motociclistului, dar nu se pupă cu principiile lui Bode.

Reacția lui Klaus Iohannis

„În primul rând este regretabil că se întâmplă un accident chiar în condiţiile în care în maşină se afla un demnitar. De aici, putem să tregem cel puţin două concluzii: prima, că nu este bine să te grăbeşti când vrei să ajungi cu maşina undeva, şi ăsta e un lucru de care ar trebui să ţinem cont cu toţii, doi, se vede din păcate foarte clar nevoia dezvoltării infrastructurii. Cu greu pot fi comparate aceste două speţe, ne amintim cu tristeţe de incidentul de acum câţiva ani, când un poliţist a murit ântr-un accident. Din informaţiile mele încă se cercetează, în acest ultim accident nu a fost vorba de nicio coloană, ministrul s-a deplasat cu maşina pusă la dispoziţie absolut legal de SPP. Dacă în trafic s-a greşit, vom afla, sper repede, cine şi de ce a greşit”, a spus Klaus Iohannis.

USR îi cere explicații lui Bode

Accidentul rutier în care a fost implicat ministrul Transporturilor Lucian Bode ridică multe semne de întrebare. USR cere ministrului liberal să explice public care era urgenţa de a se deplasa cu semnalizare acustică şi luminoasă pe drumurile publice şi dacă a respectat legea. USR consideră că este inadmisibil dacă tocmai ministrul Transporturilor nu a respectat legea şi a încercat să scape de cozile intermidabile de pe drumul naţional Sibiu-Vâlcea-Piteşti, folosind fără justificare girofarul, ca un sindrom al vechii clase politice de care România trebuie să se elibereze. În această situaţie, USR cere Poliţiei Române să anunţe ce verificări a făcut şi ce măsuri a dispus. Accidentul ministrului Transporturilor a avut loc pe unul dintre cele mai aglomerate drumuri naţionale DN7, în timp ce licitaţiile pentru Autostrada Sibiu-Piteşti nu fac progrese”, au scris pe Facebook cei de la USR.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor: „Deci în fiecare săptămână avem deplasări în țară și am văzut pe timpul meu și pe nervii mei și fie că am fost conducător auto, fie că am stat în dreapta am văzut ce înseamnă să stai zeci de ore în trafic. Este, într-adevăr, un sentiment de frustrare și un sentiment de neputință greu de exprimat pentru cei care nu trec prin astfel de situații.“

Serviciul de protecție și pază a anunțat: „Un autoturism al SPP, aflat în misiune, cu semnalele acustice și luminoase pornite conform legii, a fost implicat într-un accident“. SPP spune că legea nu a fost încălcată, pentru că mașina se afla în misiune, cu girofarul pornit. Totuși sunt colegi ai demnitarului care îi cer deja demisia pentru că a folosit girofarul să scape de aglomerație.

Uite ce spune Ludovic Orban, premierul României: „Mi-a spus că nu a fost la volan. Aici trebuie poliţia să verifice exact circumstanţele“. Orban l-a sunat pe Bode și s-a asigurat că e bine-sănătos. Șoferul ministrului și o pasageră din cealaltă mașină au scăpat cu răni ușoare. Fapta în sine este, totuși, scandaloasă, pentru că au fost puse în pericol multe vieți.