• Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat luni la Washington la o întâlnire cu secretarul de stat al SUA, Mike Popmpeo
  • Cei doi au discutat despre Parteneriatul Strategic româno-american, despre securitate, energie și economie
  • Bogdan Aurescu a subliniat că salută planurile SUA de a crește prezența militară în România

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat luni la Washington la o întâlnire cu secretarul de stat al Statelor Unite, Mike Popmpeo. Cei doi au discutat despre realizările semnificative din cadrul Parteneriatului Strategic româno-american, se arată în mesajele postate de cei doi pe Twitter. De asemenea au mai discutat despre securitate, energie și economie.

De asemenea, într-un alt mesaj, Aurescu a scris: „Am abordat cooperarea în domeniul apărării dintre România și SUA și eforturile noastre comune de a consolida postura NATO de apărare și descurajare și o abordare coezivă pe flancul estic, inclusiv la Marea Neagră.”

„O întâlnire excelentă cu secretarul Pompeo astăzi. Am evaluat realizările semnificative din cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și SUA în baza obiectivelor convenite de președinții Klaus Iohannis și Donald Trump în 2019. De asemenea, am discutat despre noi priorități bazate pe cooperarea noastră dinamică din punct de vedere politic, economic, energetic și de securitate,” sunt concluziile ministrului de Externe.

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

Într-un mesaj separat, Aurescu a scris că el și Pompeo au discutat și despre despre eforturile România de a continua apărarea strategică din Marea Neagră. Bogdan Aurescu a subliniat că salută planurile SUA de a crește prezența militară în România.

Cei doi oficiali s-au întâlnit după ce ambii au susținut discursuri în cadrul Summitului Inițiativei celor Trei Mări, desfășurat în sistem videoconferință.