• „Numărați fiecare vot!“. Americanii protestază în mai multe orașe din Statele Unite.
  • Americanii nu știu cine este președintele, deși alegerile s-au încheiat de 24 de ore.
  • Joe Biden conduce, acum, cu 264 de electori, conform agenției de presă AP.

Analistul Bogdan Nicolae, de la Monitorul Apărării și Securității, a vorbit despre protestele care se desfășoară și la această oră în Statele Unite.

„Este temerea structurilor de securitate din SUA. Au fost avertisemnte lansate în timpul campaniei electorale și chiar pe măsură ce ce ne apriam de data de 3 noiembrie, Departamentul Securității Statului a avertizat în legătură cu potențialul de mutare al centrului de protrste din zona pașnică la demostrațiile la zone violente. Există patru forme de exprimare de zone violente pe care Departamentul le are sub observație”, a opinat Bogdan Nicolae.

„Sunt tulburări ale liniștii publice dar sub formă violentă. Sunt jafuri care se pot întâmpla cu această ocazie, sunt ciocniri motivate. Dincolo de ideologie sunt motivate de chestiuni de rasă sau alte credințe și convingeri pe care americanii le pot avea. Există ingredientele pentru anumite ciocniri violente sau pentru producerea unor pagbue la adresa proprietății private sau publice”, a conchis analistul de politică externă.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ