Bogdan Nicolae, specialist în securitate, despre atacul din Yemen: „Ținta atacului a fost, cel mai probabil, Guvernul care urma să se instaleze la Aden”

  • Bogdan Nicolae, specialist în securitate, a explicat în emisiunea ȘTIU din 30 decembrie 2020, atacul din Yemen.
  • Bogdan Nicolae: „Este o luptă pentru energie, pentru controlul rutelor de transport petrol”.
  • Bogdan Nicolae: „A fost o lovitură care a avut ca țintă, cel mai probabil, Guvernul care urma să se instaleze la Aden”.

Bogdan Nicolae, specialist în securitate: „Nu am mai văzut un atentat live transmis de televziune. Am mai văzut filmări făcute de forțele armate pentru a proba ulterior acuratețea loviturilor. Cred că cele mai cunoscute, pentru români, din perioada anilor ’90, au fost loviturile NATO din Iugoslavia.

Avem o lovitură executată cu o țintă foarte probabilă Guvernul care se afla în avion și urma să se instaleze la Aden.

Guvernul este unul din exil susținut de Arabia Saudită și cel mai apropiat inamic al Arabiei Saudite din zonă este Iranul. Putem să facem o legătură indirectă și să ne gândim cine ar putea să fie în spatele acestui atac: probabil gărzile revoluționare iraniene. Probabil aveau un mesaj de transmis cu ocazia aceasta”.

Bogdan Nicolae, despre dronele militare din România

Bogdan Nicolae, specialist în securitate: „România ține pasul, și din punct de vedere tehnologic și din punct de vedere operațional cu aceste capabilități. Atrag atenția că acel punct din Yemen este unul strategic pentru că există și o rafinărie acolo”.

Bogdan Nicolae, specialist în securitate: „Este o luptă pentru energie, pentru controlul rutelor de transport petrol”.