• Fostul ministru al Românilor de Pretutindeni și candidat la prezidențiale avea 62 de ani
  • Stanoevici era internat la Institutul pentru Boli Cardiovasculare „C.C. Iliescu”
  • Actorul a criticat măsurile de protecție și a participat la mitinguri împotriva măștii de protecție

Fostul candidat la prezidențiale, Bogdan Stanoevici, a murit, marți, după ce s-a infectat cu COVID-19.

El era internat la Institutul pentru Boli Cardiovasculare „C.C. Iliescu”, au precizat, pentru Aleph News, surse apropiate fostului actor.

Actorul și fostul ministru Bogdan Stanoevici a candidat la alegerile pentru Primăria Capitalei, în 2020. El era susținut de ADER.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.
NE IA A.I.-UL JOBUL?

Bogdan Stanoevici a candidat în 2019 și pentru alegerile prezidențiale, obținând însă doar 0,42% din voturi.

Stanoevici s-a născut în 22 ianuarie 1957, la București. A absolvit IATC ”I.L. Caragiale” în 1982. S-a mutat în Franța în 1989, în urma căsătoriei. În 2011 a revenit în România. Înainte de Revoluție a jucat în 13 filme, între care se numără ”Eu, tu, și… Ovidiu” (1978), ”Trandafirul galben”(1981), ”Noi cei din linia întâi”(1985) sau ”Secretul lui Nemesis” (1987) și ”Francois Villon- Poetul vagabond”, coproducția româno-franceză regizată de Sergiu Nicolaescu din 1987.

După cădereea comunismului a revenit în producții ca scurt-metrajul „Tertium non datur”, în 2006, „Portretul Luptătorului la tinerețe”, în 2010.

În 2014 a luat parte la realizarea producției „Dying of the Light”, cu Nicolas Cage. Din 2018 a jucat în serialul „Fructul oprit”.

Acesta a intrat în lumea politică în timpul guvernării Ponta, când a fost desemnat ministru-delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni. Din 2017 a fost director general interimar al Circului Globus.