• Goya Foods este cea mai mare companie hispanică de produse alimentare din Statele Unite.
  • CEO-ul companiei l-a lăudat pe Donald Trump într-un discurs susținut la Casa Albă.
  • Cea mai tânără femeie din Congresului SUA, democrata Alexandria Ocasio-Cortez, a sugerat într-un tweet că va boicota Goya Foods.

Hashtag-ul #Goyaway a devenit un trend pe Twitter, după ce Robert Unanue, CEO-ul Goya Foods, a apărut joi după-amiază la Casa Albă și l-a lăudat pe președintele Donald Trump, scrie CNN.

„Cu toții suntem cu adevărat binecuvântați … să avem un lider ca președintele Trump, care este un creator”, a spus Unanue în timpul discursului. „Avem un creator incredibil și ne rugăm. Ne rugăm pentru conducerea noastră, președintele nostru.”

Declarația lui Robert Unanue a fost suficientă pentru a-i enerva pe unii dintre cei mai de seamă lideri hispanici din America și pe reprezentanți ai stângii. Cea mai tânără femeie din Congresului SUA, Alexandria Ocasio-Cortez, a sugerat într-un tweet că va boicota Goya Foods.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Julian Castro, fostul secretar pentru locuinţe şi dezvoltare urbană, a recunoscut că produsele Goya Foods sunt apreciate în gospodăriile latine, dar, totodată a încurajat oamenii să reconsidere decizia de a le cumpăra apariția lui Unanue la Casa Albă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al companiei, scopul aparației la Casa Albă a lui Robert Unanue a fost de a anunța donația de produse alimentare pentru cei afectați de coronavirus.

Goya Foods nu a comentat apelurile la boicot.

Donald Trump nu este apreciat în rândul americanilor hispanici. Latino-americanii îl favorizează mai mult pe vicepreședintele Joe Biden față de Trump în cursa pentru prezidențiale cu o marjă de 36 de puncte procentuale, potrivit ultimului sondaj New York Times. Trump și-a început campania criticând imigranții mexicani pentru că sunt „violatori” și aduc droguri în Statele Unite.

Goya Foods este o afacere de familie, cu sediul în Secaucus, New Jersey. Compania a fost fondată în 1936 de bunicul lui Robert Unanue, care a imigrat din Spania.