• În Bolivia, indigenele Aymara s-au îndrăgostit de golf.
  • Femeile, care lucrează la clubul de golf, au acum turneul lor.
  • Indigenele nu renunță la costumele lor tradiționale când joacă golf.

Imagini inedite pe terenul de golf de la un club exclusivist din La Paz, unde angajații indigeni au primit și ei turneul lor.

Golful, care nu are rădăcini în Bolivia, este în general considerat un sport pentru cei bogați, dar aceste femei care lucrează la întreținerea terenului de golf au fost atrase de acest sport și l-au practicat în timpul liber și, treptat, participă la turnee în hainele lor tradiționale.

Sunt doar 5 cluburi de golf în Bolivia, unde au acces numai bogații și unde majoritatea jucătorilor sunt bărbați.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

La Clubul La Paz însă, Martha și Teresa, două indigene Aymara care se ocupă de întreținerea terenurilor, s-au îndrăgostit atât de tare de acest sport în cei 37 de ani de când lucrează la club, încât abia așteaptă să termine treaba zilnică și să pună și ele mâna pe crosă.

Pe teren, nu renunță la ținuta lor tradițională, cu fuste colorate și pălării. Ele se antrenează acum pentru turneul angajaților, la care participă 20 de muncitori și la care premiile sunt finanțate de membrii clubului.

,,Faptul că ele se bucură de acest lucru este special și vorbește despre incluziune. Oricine poate învăța să joace golf, trebuie doar să aibă interes” , a explicat directorul general al La Paz Golf Club, Víctor Hugo Aguirre.