• Mai multe bombardamente de artilerie s-au auzit, joi, lângă aeroportul Doneţk şi satul Elenovka din provincia Doneţk.
  • Ambele zone sunt controlate de rebeli susținuți de ruși.
  • Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se afla în momentul bombardamentelor, pe o barcă în Marea Azov.

Update: O grădiniță a fost avariată. Trei lucrători ai grădiniței au suferit comoție cerebrală

Forțele de Apărare ucrainene au înregistrat joi 29 de încălcări ale încetării focului comise de forțele de ocupație ruse, dintre care 27 prin utilizarea armelor interzise de acordurile de la Minsk.

Forțele de ocupație ruse au bombardat cu cinic Stanytsia Luhanska, regiunea Luhansk. Teroriştii au tras 32 de focuri de la sisteme de artilerie grea de 122 mm. Clădirea grădiniței cu copii a fost avariată. De asemenea, infrastructura a fost avariată și jumătate din localitate a rămas fără curent.

Potrivit informațiilor preliminare, trei lucrători ai grădiniței au suferit comoție cerebrală. Soldații Forțelor Mixte au evacuat operativ copiii și profesorii de grădiniță la adăpost.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

În vecinătatea Novotoshkivske, forțele conduse de ruși au tras de trei ori cu artilerie de 122 mm, mortare de 120 mm și lansatoare de grenade antitanc montate pe trepied.

În apropiere de Vodiane, ocupanții au bombardat pozițiile ucrainene folosind mortare de 120 mm, lansatoare de grenade antitanc montate pe trepied și lansatoare automate de grenade.

În urma acțiunii inamicului, un soldat ucrainean a fost rănit. El se află într-o unitate medicală; starea lui de sănătate este moderat severă.

Potrivit informațiilor preliminare, doi civili au fost răniți în urma bombardamentelor inamicului.

Trebuie remarcat faptul că inamicul continuă să folosească metode propagandistice de război hibrid pentru a acuza Forțele Armate că bombardează civili și ascunde propriile acțiuni insidioase.

Forțele ucrainene au tras ca răspuns la suprimarea activității inamicului, respectând cu strictețe acordurile de la Minsk.

Știre inițială

Mai multe bombardamente de artilerie s-au auzit, joi, lângă aeroportul Doneţk şi satul Elenovka din provincia Doneţk, a declarat un martor pentru Reuters.

Ambele zone sunt controlate de rebeli susținuți de ruși.

Atât rebelii susținuți de Rusia, cât și forțele guvernamentale ucrainene s-au acuzat reciproc că au încălcat acordurile de încetare a focului joi și că au folosit arme grele, inclusiv mortare și artilerie.

Toți locuitorii comunității Chastya sunt rugați să nu iasă și să stea aproape de adăposturi.

„Satul ucrainean Stanytsia Luhanska a fost bombardat cu arme grele din teritoriul ocupat al Donbasului. Infrastructura civilă avariată. Facem apel la toți partenerii să condamne rapid această încălcare gravă a acordurilor de la Minsk de către Rusia, pe fondul unei situații de securitate deja tensionate.”, a scris joi, pe Twitter, ministrul de externe ucrainean, Dmytro Kuleba.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se afla în momentul bombardamentelor, pe o barcă în Marea Azov.