• Ţara Valsului se gândeşte să ofere bonuri valorice pentru cei care acceptă să facă a treia doză de vaccin anti-Covid.
  • Franţa dă amenzi pentru companiile care nu aplică regula muncii de la distanţă, dar asigură susţinere financiară, în cazul restrângerii activităţii.

Bonus de 500 de euro pentru cei care fac doza 3 în Austria. Ţara Valsului se gândeşte să ofere bonuri valorice pentru cei care acceptă să facă a treia doză de vaccin anti-Covid. Franţa, însă, dă amenzi pentru companiile care nu aplică regula muncii de la distanţă, dar asigură susţinere financiară, în cazul restrângerii activităţii.

Austria discută să ofere primă de 500 de euro, sub formă de tichete pentru cheltuieli, pentru cei care primesc doza de rapel anti-Covid. Este o propunere a social-democraţilor, iar guvernul a afirmat că este gata să ia în calcul varianta propusă.

Cancelarul Karl Nehammer vorbeşte despre un „semn pozitiv”. Potrivit Ministerului Sănătăţii, „este important să le transmitem indecişilor mesajul că vaccinul îi protejează nu doar pe ei, ci şi pe cei apropiaţi”. „Orice contribuţie la creşterea ratei de vaccinare este utilă”, adaugă ministerul. În Austria, 70,6% din populaţie este în prezent vaccinată. Regula bonusul ar putea fi activă de la 1 februarie, când intră în vigoare obligaţia de vaccinare.

Între timp, guvernul german a inclus Italia, Canada, Malta şi San Marino pe lista zonelor cu risc crescut de Covid începând de sâmbătă, urmând instrucţiunile Institutului Robert Koch. DPA informează că orice persoană care intră în Germania dintr-o zonă cu risc crescut şi nu este complet vaccinată trebuie să treacă printr-o carantină obligatorie de 10 zile din care poate ieşi din a 5-a zi cu un test negativ. Propunerea de bonus de 500 de euro pentru cei care fac doza 3 în Austria este doar una pentru a-i motiva pe austrieci la vaccin.

50.000 de euro, cea mai mare amendă

Companiile franceze care nu respectă obligaţia de a trimite angajaţii să lucreze de la distanţă pe cât posibil vor fi obligate să plătească o amendă de 1.000 de euro pentru fiecare angajat şi până la suma maximă de 50.000 de euro, a declarat ministrul Muncii, Elisebeth Borne, într-un interviu pentru postul TV LCI.

Se vor efectua verificări ample pentru a se asigura că noile măsuri adoptate de guvern sunt respectate, în special obligaţia de telemuncă pentru 3-4 zile pe săptămână „când este posibil”. Executivul a reactivat şi o serie de ajutoare pentru sprijinirea companiilor: statul va suporta 100% din contribuţii şi cheltuieli, în cazul unei reduceri de activitate.-

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ