• Peste 1.600.000 de perechi de gemeni s-au născut în ultimul an
  • Rata globală a nașterilor de gemeni a crescut cu o treime în ultimii 30 de ani
  • Fertilizarea in vitro este una dintre cauzele creșterii numărului de gemeni

S-au înmulțit gemenii în toată lumea. Au fost nașteri-record de perechi în 165 de țări: peste un milion șase sute de mii în ultimul an.

O gravidă din patruzeci și două aduce pe lume gemeni, o creștere de 30% în trei decenii. Unul dintre motive ar fi numărul tot mai mare de fertilizări in-vitro.

O altă cauză din spatele acestei creșteri a ratei gemelarilor este că femeile au copii mai târziu în viață.”, a explicat Gilles Pison, cercetător asociat la Institutul Naţional de Studii Demografice.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Celebrități care s-au bucurat la dublu

Dacă e să vorbim de celebrități, Angelina Jolie și Brad Pitt au gemeni. Doar că îi țin ascunși, nu vor deloc să fie expuși în revistele glossy.

Roger Federer este și el tătic de gemeni. Numărul 1 mondial în tenis își ia copiii cu el în turnee ori de câte ori are ocazia.

Copiii mei se bucură de viața provocatoare pe care o avem. Le place tenisul și să vină la meciurile mele din când în când. Mă întreabă mereu dacă pot să înceapă să citească dacă se plictisesc. (în timpul meciului – n.r.)”, a mărturisit Roger Federer.

Pe lista tăticilor de gemeni celebri intră și Cristiano Ronaldo. Copiii lui au trei ani.