• Premierul britanic Boris Johnson a făcut apel miercuri la încetarea „scenelor ruşinoase” de la Washington.
  • Şeful diplomaţiei europene Josep Borell a denunţat miercuri „asaltul neobişnuit împotriva democraţiei americane”.
  • Președintele Consiliului European este extrem de îngrijorat de evenimentele care au loc la Washington.

Scenele violente de la Washington i-au determinat pe politicienii din întreaga lume să reacționeze. Boris Johnson, premierul Marii Britanii, a făcut apel la încetarea „scenelor ruşinoase” de la Washington, după ce protestatarii au asediat Capitoliul în momentul sesiunii Congresului pentru certificarea rezultatelor la alegerile prezidenţiale din noiembrie din SUA.

„Scene ruşinoase în Congresul SUA. Statele Unite apără democraţia în lume, iar acum este vital ca acolo să existe un transfer de putere paşnic şi ordonat”, a scris prim-ministrul britanic pe Twitter.

„Este un asalt neobişnuit împotriva democraţiei SUA”

Josep Borell, șeful diplomaţiei europene, a condamnat „asaltul neobişnuit împotriva democraţiei americane” şi a făcut apel la respectarea rezultatului alegerilor prezidenţiale din SUA. „În ochii lumii, democraţia americană pare în stare de asediu în această seară. Este un asalt neobişnuit împotriva democraţiei SUA, instituţiilor sale şi statului de drept. Aceasta nu este America. Rezultatele alegerilor de la 3 noiembrie trebuie pe deplin respectate”, a reacționat spaniolul pe Twitter.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

Nici reacția lui David Sassoli, președintele Parlamentului European, nu a întârziat să apară. „Scene profund tulburătoare de la Capitoliul SUA în această noapte. Voturile democratice trebuie respectate. Suntem siguri că SUA se vor asigura că regulile democraţiei sunt protejate”, a scris Sassoli într-un tweet.