• Pub-urile, barurile și restaurantele vor trebui să închidă la ora 22 de joi
  • Marea Britanie a ridicat luni nivelul de alertă care măsoară evoluția epidemiei de coronavirus de la 3, la 4
  • Țara se confruntă cu amenințarea unui al doilea val care ar putea ucide peste 200 de persoane pe zi

Marea Britanie a ridicat luni nivelul de alertă care măsoară evoluția noii epidemii de coronavirus și a decis să închidă mai devreme pub-urile și restaurantele, conform Le Figaro.

Țara se confruntă cu amenințarea unui al doilea val care ar putea ucide peste 200 de persoane pe zi, dacă nu „schimbă stratega”.

Într-o declarație adresată Parlamentului și programată marți, prim-ministrul Boris Johnson „va confirma că pub-urile, barurile și restaurantele vor trebui să închidă la ora 22 de joi” în Anglia, a declarat Downing Street într-un comunicat, luni seară.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Numărul persoanelor care se adună în aceste localuri ar trebui să scadă, de vreme ce „doar serviciul de masă” va fi autorizat acum, trebuie să anunțe Boris Johnson după o întâlnire de criză a guvernului britanic marți dimineață.

Restricțiile vin in momentul în care șefii serviciilor medicale din cele patru provincii britanice au ridicat luni nivelul de alertă legat de virus la 4, de la 3 din luna iunie, ceea ce corespunde unui nivel de transmitere „ridicat sau în creștere exponențială”.