• Premierul britanic a decis că se va autoizola complet și va participa la ședințe remote.
  • Premierul britanic și cancelarul Rishi Sunak vor fi supuși zilnic unor teste COVID-19, după ce au fost declarați de NHS drept contacte apropiate ale unei persoane care a fost depistată cu coronavirus.
  • Secretarul britanic al Sănătății, Sajid Javid, a declarat sâmbătă că a fost testat pozitiv pentru Covid-19 după ce a avut simptome vineri seară.

UPDATE 12:48 Premierul britanic a decis că se va autoizola complet și va participa la ședințe remote

Premierul britanic nu se va mai autoizola doar atunci când nu este la birou, ci va adopta măsura pe care o respectă toată lumea atunci când devine contacc apropiat al unui caz de coronavirus: Boris Johnson se va la autoizola și va susține ședințe în sistem remote.

Același lucru se va întâmpla și cu cancelarul Rishi Sunak.

Știre inițială

Premierul britanic, Boris Johnson, și cancelarul Rishi Sunak vor fi supuși zilnic unor teste COVID-19, după ce au fost declarați de NHS drept contacte apropiate ale unei persoane care a fost depistată cu coronavirus, potrivit unui comunicat al Downing Street, relatează Bloomberg.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Testele zilnice le vor permite acestora să continue să lucreze de pe Downing Street.

Guvernul britanic a anunțat simultan un nou program pilot de testare zilnică a contactelor la locul de muncă.

Măsura acoperă o varietate de organizații și se desfășoară în paralel cu un studiu general de testare zilnică a contactelor, deschis oricărei persoane identificate ca fiind un contact apropiat al unui caz pozitiv.

Persoanele participante trebuie să se autoizoleze atunci când nu se află la locul de muncă, potrivit comunicatului.

„Ei vor desfășura doar activități guvernamentale esențiale în această perioadă”, a precizat purtătorul de cuvânt al Downing Street în declarația despre Johnson și Sunak.

Secretarul britanic al Sănătății, Sajid Javid, a declarat sâmbătă că a fost testat pozitiv pentru Covid-19 după ce a avut simptome vineri seară, la câteva ore după o întâlnire la Downing Street cu Johnson.