• Partidul lui Boris Jonhson îi cere demisia acestuia, ca rezultat al petrecerilor la care a participat în timpul lockdown-ului.
  • Mandatul premierul britanic se clatină.
  • Premierul Boris Jonhson suportă consecințele acțiunii sale petrecute în timpul lockdown-ului.

Partidul lui Boris Jonhson îi cere demisia acestuia, ca rezultat al petrecerilor la care a participat în timpul lockdown-ului.

Afectat de scandalul „partygate”, premierul conservator în vârstă de 57 de ani este criticat deschis în propriul partid şi se confruntă cu cea mai gravă criză de la venirea sa la putere, în 2019. El și-a cerut scuze, miercuri, în Parlament pentru prezenţa sa la una dintre aceste petreceri, în mai 2020, afirmând că a crezut că este vorba de o reuniune de lucru.

Johnson și-a cerut scuze în repetate rânduri pentru aceste reuniuni și a declarat că nu a știut despre multe dintre ele, deși a participat la ceea ce a spus că a crezut că este un eveniment de lucru pe 20 mai 2020.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Pentru a declanșa o contestare a șefului partidului, 54 dintre cei 360 de parlamentari conservatori din parlament trebuie să trimită scrisori de neîncredere către Comitetul 1922 al partidului.

O analiză a ziarului The Times arată că 58 de parlamentari conservatori l-au criticat pe premier.

Scrisorile sunt confidențiale, astfel că președintele comitetului 1922 este singura persoană care știe câți legislatori le-au transmis.

Johnson se va adresa parlamentului miercuri, după ce se așteaptă ca guvernul său să aprobe planurile de a pune capăt restricțiilor impuse recent pentru a combate răspândirea COVID-19 în Anglia.