• Fostul strateg din 10 Downing Street, despre Boris Johnson: „Nebun și total lipsit de etică”.
  • Dominic Cummings a lansat un atac fără precedent asupra premierului.
  • Premierul este implicat într-un scandal privind renovarea apartamentului său.

Dominic Cummings, fostul strateg din 10 Downing Street și unul dintre oamenii care au condus din umbră campania pro-Brexit, a lansat un atac fără precedent asupra premierului Marii Britanii, Boris Johnson, despre care a spus că este „nebun și total lipsit de etică”.

Cumming i-a făcut, astfel, portretul lui Johnson, scrie The Guardian, într-un moment în care premierul Regatului Unit este în centrul unui scandal de proporții. Johnson este implicat într-un scandal privind renovarea apartamentului său, iar fostul consilier spune că e gata oricând să dea declarații, sub jurământ. Prim-ministrul a încercat ă omoare din fașă o anchetă care îl viza pe unul dintre aliații săi și un plan ”posibil ilegal” privind finanțarea renovării apartamentului său prin donații, spune fostul strateg din 10 Downing Street.

Dominic Cummings a scurs în presă mesaje private dintre Johnson și miliardarul James Dyson, scandal ce i-a făcut pe laburiști să acuze guvernanții că” se bat între ei ca șobolanii într-un sac”, au precizat surse aflate sub anonimat.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„E trist să vezi că premierul și cabinetul său se coboară la așa un nivel”

Cumming a reacționat în acest sens și a negat pe blogul său că ar avea vreo legătură cu aceste scurgeri de informații. Mai mult, Cummings a spus că premierul s-a comportat într-un mod pe care îl consideră „nebunesc și total lipsit de etică”, adăugând că ar fi încântat să ofere dovezi în acest sens în cadrul unei anchete, sub jurământ.

„E trist să vezi că premierul și cabinetul său se coboară la așa un nivel, mult sub standardele de competență și integritate pe care le merită această țară”, a scris el pe blog. Cumming a fost demis de Bors Johnson anul trecut, în noiembrie, pe fondul unui alt scandal public generat de faptul că fostul strateg a mințit și a încălcat restricțiile antiCovid.

În presa britanică au ajuns capturi cu un schimb de mesaje private între Boris Johsnons și omul de afaceri James Dysend, iar în discuția lor, Johnson îi promitea omului de afaceri că va rezolva problema taxelor pentru personalul care a lucrat pentru el pe durata pandemiei în Marea Britanie.

Cabinetul Johnson a negat orice implicare a premierului în afacerea taxelor

„Aș fi încântat să mă întâlnesc cu secretarul guvernului și să-i ofer telefonul meu pentur a căuta mesajele cu Dyson. Dacă premierul mi le-a trimis și mie, așa cum pretinde, atunci va putea să-i arate secretarului data la care a făcut acest lucru”, a mai scris Cummings, pe blog.

Cabinetul Johnson a negat orice implicare a premierului în afacerea taxelor și cea legată de renovarea apartamentului, precizând că, într-adevăr au fost contractați muncitori pentru a zugrăvi și decora locuința, însă costurile au fost suportate integral și personal de către premier.