Boris Johnson insinuează că Netanyahu a lăsat un dispozitiv de ascultare în baia sa în timpul vizitei din 2017

Premierul Benjamin Netanyahu este posibil să fi amplasat un dispozitiv de ascultare în baia fostului premier britanic Boris Johnson atunci când a vizitat biroul ministrului de externe de atunci în 2017, potrivit unui extras din viitoarele memorii ale lui Johnson, obținut de mass-media britanică, relatează Times of Israel.

Citând fragmentul din „Unleashed”, care urmează să fie lansat la sfârșitul acestei luni, The Telegraph a relatat că Netanyahu, aflat atunci la prima sa vizită la biroul din Londra, a cerut să folosească baia pe care Johnson o descrie ca fiind similară cu „toaleta domnilor dintr-un club elegant din Londra”, care există într-o „anexă secretă”.

„Acolo a reparat Bibi pentru o vreme”, scrie Johnson, referindu-se la premier după porecla sa, «și poate fi sau nu o coincidență, dar mi s-a spus că mai târziu, atunci când făceau o verificare obișnuită pentru a găsi microfoane, au găsit un dispozitiv de ascultare».

Solicitat pentru comentarii suplimentare, Johnson a declarat pentru The Telegraph: „Cred că tot ce trebuie să știți despre acel episod este în carte”.

Ziarul a precizat că, nu la mult timp după episodul relatat de Johnson, Israelul a fost acuzat că a pus microfoane la Casa Albă, într-un raport Politico din 2019 care cita trei foști oficiali ai Statelor Unite. Netanyahu, la momentul respectiv, a negat raportul, iar președintele american de atunci, Donald Trump, l-a numit, de asemenea, „greu de crezut”.

Exit mobile version