• Johnson a prezidat ultima sa sesiune de control în camera inferioară, unde a fost aplaudat în picioare de grupul său parlamentar la ieșirea din sală pentru ultima oară în calitate de prim-ministru.
  • În discursul său de adio, politicianul conservator a subliniat că funcția de șef al guvernului a fost „marele privilegiu” al vieții sale.
  • Johnson a parafrazat personajul lui Arnold Schwarzenegger din filmul SF Terminator 2, încheind ședința cu fraza spaniolă „Hasta la vista, baby”.

Premierul demisionar al Marii Britanii, Boris Johnson, și-a luat rămas bun miercuri de la Parlament cu un „Hasta la vista, baby”, în ultimul său discurs în fața Camerei Comunelor înainte de a părăsi funcția în septembrie, relatează 20Minutos.

Johnson a prezidat ultima sa sesiune de control în camera inferioară, unde a fost aplaudat în picioare de grupul său parlamentar la ieșirea din sală pentru ultima oară în calitate de prim-ministru.

În discursul său de adio, politicianul conservator a subliniat că funcția de șef al guvernului a fost „marele privilegiu” al vieții sale și a descris drept „misiune îndeplinită” faptul că a realizat Brexit-ul, a depășit pandemia și a înfruntat amenințarea rusă în Ucraina.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Johnson, care a demisionat pe 7 iulie după ce peste 50 de membri ai guvernului au demisionat în semn de protest față de administrația sa, a parafrazat personajul lui Arnold Schwarzenegger din filmul SF Terminator 2, încheind ședința cu fraza spaniolă „Hasta la vista, baby”.

Ultimii doi candidați rămași în cursă sunt fostul ministru de finanțe Rishi Sunak și ministrul de externe Liz Truss, care vor fi votați de către membrii de rând ai partidului în cadrul unui vot prin corespondență. Johnson va părăsi funcția în septembrie, după ce conducerea sa a fost criticată pentru o serie de scandaluri, în special petrecerile de la reședința din Downing Street în timpul pandemiei.