Boris Johnson își pierde din susținători în urma „Partygate”: „Se va sfârși cu el plecând”

  • Din cauza scandalului în care a fost implicat, Boris Johnson ar putea fi înlăturat din funcție.
  • Prim-ministrul Regatului Unit a pierdut foarte mulți susținători.
  • Mai multe persoane sunt de părere că, mai mult ca sigur, Boris Johnson își va pierde funcția.

În urma scandalului „Partygate”, care i-a afectat grav imaginea, Boris Johnson face tot ceea ce poate pentru a-și păstra funcția de prim-ministru al Regatului Unit. Cu toate acestea, șansele de reușită scad considerabil și un nou susținător de-al lui face un pas înapoi.

Sir Charles Walker este fost vicepreședinte al Comitetului din 1922 al deputaților conservatori din Backbench. În cadrul unui interviu acordat pentru The Observer, acesta și-a exprimat opinia în legătură cu cele întâmplate. Walker își dorește ca decizia de retragere din funcție să îi aparțină lui Boris Johnson.

Este o tragedie inevitabilă. Este un student al tragediei grecești și romane. Se va sfârși cu el plecând, așa că vreau ca el aibă o anumită influență în acest sens”, a spus fostul vicepreședinte.

Ce plan are Boris Johnson

Cu toate acestea, Charles Walker susține că Boris Johnos a făcut foarte multe lucruri cu profesionalism, ceea ce nu trebuie trecut cu vederea, relatează The Guardian.

Mai mult decât atât, de gravitatea situației pare că este conștient și prim-ministrul. „Boris Johnson se panichează în timp ce rearanjează frenetic scaunele de punte. Premierul a rămas, în mod clar, fără oameni serioși, dispuși să servească sub conducerea sa haotică și incompetentă. Așa că acum se așteaptă ca un ministru de cabinet să fie șeful său de cabinet„, a declarat Angela Rayner, adjunctul liderului laburist.

În continuare, o reacție a venit și din partea lui Stephen Hammond, deputatul conservator pentru Wimbledon și fost ministru. Acesta a spus că va analiza situația și va lua o decizie în ceea ce privește încrederea pe care i-o acordă lui Boris Johnson. Mai mult decât atât, a mai adăugat faptul că, mai mult ca sigur, demiterea lui Boris este foarte aproape.