• Boris Johnson i-a spus președintelui ucrainean că „ar putea fi necesar să găsească un loc sigur pentru el și cabinetul său”, adăugând că Marea Britanie ar acorda sprijin unui guvern în exil.
  • Guvernul Boris Johnson a anunţat, joi seară, impunerea de sancţiuni economice masive împotriva Rusiei, din cauza războiului împotriva Ucrainei, blocând tranzacţii financiare şi activele a 100 de persoane şi entităţi.
  • Toate băncile mari din Rusia vor avea activele blocate şi vor fi excluse din sistemul financiar britanic. Banca VTB va fi blocată în totalitate, iar corporaţiile ruse nu vor avea acces la scheme de creditare în Marea Britanie.

Boris Johnson i-a spus președintelui ucrainean că „ar putea fi necesar să găsească un loc sigur pentru el și cabinetul său”, adăugând că Marea Britanie ar acorda sprijin unui guvern în exil.

Parlamentarul conservator Julian Lewis a declarat: „Pentru cea mai mare parte a celor 50 de ani, Marea Britanie a oferit adăpost guvernelor în exil din statele baltice ocupate. Dacă, așa cum pare probabil, Ucraina va fi copleșită, ne vom oferi să oferim sanctuar unui guvern în exil în așteptarea viitoarei libertăți a Ucrainei?”.

În replică, dl Johnson a spus: „Nu, nu, nu: „Bineînțeles că vom oferi tot sprijinul pe care îl putem oferi – logistic sau de altă natură – așa cum Marea Britanie a făcut întotdeauna pentru guvernele în exil.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Unul dintre punctele pe care i le-am spus președintelui Zelenskyy în această dimineață a fost că ar putea fi necesar să găsească un loc sigur pentru el și cabinetul său”.

Guvernul Boris Johnson a anunţat, joi seară, impunerea de sancţiuni economice masive împotriva Rusiei, din cauza războiului împotriva Ucrainei, blocând tranzacţii financiare şi activele a 100 de persoane şi entităţi.

Vladimir Putin este un agresor cu mâinile pătate de sânge. Ne vom proteja de el şi vom contracara furtuna de minciuni şi dezinfornmare a Kremlinului”, a declarat premierul Boris Johnson, citat de BBC News.

Liderul de la Londra a dat asigurări că apărarea NATO va fi consolidată, primele măsuri urmând a fi luate la summitul extraordinar de vineri.

Toate băncile mari din Rusia vor avea activele blocate şi vor fi excluse din sistemul financiar britanic. Banca VTB va fi blocată în totalitate, iar corporaţiile ruse nu vor avea acces la scheme de creditare în Marea Britanie.

Compania Aeroflot nu va mai avea drept de a efectua zboruri în Marea Britanie, iar cetăţenii ruşi vor avea limite privind conturile în bănci britanice. Marea Britanie va interzice exporturile de tehnologie de înaltă performanţă şi cu uz dublu în Rusia. Londra analizează şi opţiunea eliminării Rusiei din sistemul internaţional de tranzacţii bancare Swift, dar este necesar acordul tuturor partenerilor occidentali.