• Premierul Boris Johnson și Emmanuel Macron au stabilit că săptămâna viitoare va fi „esențială pentru diplomație”.
  • Conform spuselor acestora, Occidentul încearcă să evite războiul dintre Rusia și Ucraina.
  • Liderii au convenit asupra necesității ca atât Rusia, cât și Ucraina să își îndeplinească pe deplin angajamentele asumate în temeiul Acordurilor de la Minsk.

UPDATE 01:10

A doua discuție dintre Emmanuel Macron și Vladimir Putin a avut loc în noaptea de duminică. BFMTV: Emmanuel Macron l-a sunat din nou pe Vladimir Putin în această seară de duminică. Au vorbit la telefon timp de 1 oră.

UPDATE 00:45

Varianta Casa Albă: Președintele Joseph R. Biden, Jr. a vorbit astăzi cu președintele Emmanuel Macron al Franței. Ei au discutat despre diplomația în curs și desăre eforturile de descurajare. Acestea au venit ca răspuns la acumularea militară a Rusiei la granițele Ucrainei.

Știre inițială

Premierul britanic Boris Johnson și președintele francez Emmanuel Macron au convenit, în timpul unui apel telefonic de duminică, că săptămâna viitoare va fi „esențială pentru diplomație”, deoarece Occidentul încearcă să evite războiul dintre Rusia și Ucraina.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Prim-ministrul a vorbit, în această seară, cu președintele francez Macron despre situația din Ucraina. S-au informat unul pe altul cu privire la eforturile lor diplomatice respective, inclusiv apelul președintelui Macron cu președintele Putin astăzi”, a anunțat Downing Street.

Prim-ministrul a remarcat că angajamentele președintelui Putin față de președintele Macron au fost un semn binevenit că ar putea fi încă dispus să se angajeze în găsirea unei soluții diplomatice. Premierul a subliniat că vocea Ucrainei trebuie să fie centrală în orice discuții.

Ce au convenit Boris Johnson și Emmanuel Macron

Liderii au convenit asupra necesității ca atât Rusia, cât și Ucraina să își îndeplinească pe deplin angajamentele asumate în temeiul Acordurilor de la Minsk. Ei au subliniat, de asemenea, necesitatea ca președintele Putin să renunțe la amenințările sale actuale și să retragă trupele de la granița cu Ucraina.

Varianta Elysee: Conversația telefonică dintre Emmanuel Macron și Joe Biden s-a încheiat. Convorbirea telefonică dintre Președintele Republicii și omologul său american s-a încheiat. La începutul acestei duminici, Emmanuel Macron a vorbit la telefon cu Boris Johnson.

Cei doi lideri sunt pe deplin de acord să desfășoare, în zilele următoare, toate acțiunile utile, pentru a menține deschise și pentru a face să prevaleze calea diplomației”, a spus Elysée în această seară, într-un comunicat de presă.