• „Dovezile sugerează că Rusia plănuiește cel mai mare război din Europa din 1945”, a spus premierul Boris Johnson.
  • Ultimele estimări ale guvernului american sugerează că între 169.000 și 190.000 de soldați ruși sunt acum staționați de-a lungul graniței cu Ucraina.
  • Oficialii occidentali au avertizat în ultimele săptămâni că Rusia s-ar putea pregăti să invadeze în orice moment.

Într-un interviu acordat BBC, premierul Boris Johnson a spus că „dovezile sugerează că Rusia plănuiește cel mai mare război din Europa din 1945”. Premierul britanic i-a spus lui Sophie Raworth de la BBC că „toate semnele sunt că planul a început deja în anumite privințe”.

Serviciile de informații sugerează că Rusia intenționează să lanseze o invazie care va încercui capitala Ucrainei Kiev, a spus Johnson. „Oamenii trebuie să înțeleagă costul absolut pe care îl poate presupune viața umană”, a spus el.

Premierul UK vorbea de la Munchen, unde liderii mondiali s-au întâlnit la Conferința anuală de Securitate. Cele mai recente estimări ale guvernului american sugerează că numărul trupelor ruse staționate acum de-a lungul graniței cu Ucraina, atât în Rusia, cât și în Belarus, este între 169.000 și 190.000”, relatează BBC.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Primul ministru a declarat că președintele american Joe Biden le-a spus liderilor occidentali că serviciile de informații au sugerat că forțele rusești nu plănuiesc să intre în Ucraina doar dinspre est, prin Donbas, ci și dinspre Belarus și zona din jurul Kievului.

Fiind întrebat dacă o invazie rusă este încă considerată iminentă, Boris Johnson a spus: „Mi-e teamă că asta este ceea ce indică dovezile, nu există nici un fel de lustruire a acestora.”

„Mi-e teamă să spun că planul pe care îl vedem este pentru ceva care ar putea fi cu adevărat cel mai mare război din Europa din 1945 încoace, doar în ceea ce privește amploarea„, a declarat premierul.

Oamenii trebuie să ia în considerare nu doar potențialele pierderi de vieți ale ucrainenilor, ci și ale „tinerilor ruși„, a adăugat Boris Johnson.