Boris Johnson s-a întâlnit cu Angela Merkel la Londra: „Împărtăşim valori comune”

Boris Johnson s-a întâlnit, vineri, cu Angela Merkel, la Londra. Foto: Hepta
  • Marea Britanie şi Germania împărtăşesc valori comune, a declarat premierul britanic
  • Boris Johnson s-a întâlnit, vineri, cu Angela Merkel, la Londra

Marea Britanie şi Germania împărtăşesc valori comune, a declarat premierul britanic, Boris Johnson, cu ocazia întrevederii pe care a avut-o vineri, la Londra, cu Angela Merkel, cancelarul german.

„Împărtăşim valori comune şi multe alte lucruri”, a declarat Boris Johnson, conform site-ului Tageschau.de.

Boris Johnson a semnalat că Marea Britanie are nevoie de parteneri precum Germania, în cadrul noii strategii de creştere a influenţei pe plan mondial după retragerea din Uniunea Europeană (Brexit).

„Vom intensifica schimburile educaţionale şi culturale. Iar guvernele noastre se vor reuni o dată pe an”, a subliniat premierul Marii Britanii.

La rândul său, Angela Merkel a pledat pentru intensificarea cooperării Germaniei cu Marea Britanie. „Partea germană manifestă disponibilitatea pentru acorduri de prietenie şi cooperare prin care să fie extinse avantajele bilaterale”, a afirmat cancelarul Germaniei.

Conform publicaţiei Der Spiegel, Angela Merkel a exprimat preocupare că autorităţile britanice au permis intrarea prea multor persoane pe Stadionul Wembley, la meciurile organizate în cadrul Campionatului European de Fotbal, prin ignorarea măsurilor antiepidemice.

Totuşi, Angela Merkel a semnalat intenţia facilitării călătoriilor între Uniunea Europeană şi Marea Britanie.

Boris Johnson şi Angela Merkel au pledat pentru continuarea negocierilor între Marea Britanie şi Uniunea Europeană pentru soluţionarea problemelor generate de Brexit în provincia britanică Irlanda de Nord.