• Boris Johnson şi-a amânat pentru a doua oară vizita în India
  • India a înregistrat luni 273.810 de cazuri noi de coronavirus şi 1.619 decese, un nou record zilnic
  • Aceasta este a cincea zi consecutivă în care s-au raportat peste 200.000 de cazuri

India a înregistrat luni 273.810 de cazuri noi de coronavirus şi 1.619 decese, un nou record zilnic pe fondul unui al doilea val al pandemiei care suprasolicită spitalele din statele afectate. Boris Johnson şi-a amânat pentru a doua oară vizita în această ţară.

Cele mai recente cifre au dus bilanţul de cazuri noi la 15 milioane, cu 178.769 decese înregistrate până acum, a informat Ministerul Sănătăţii din India, notează DPA.

Aceasta este a cincea zi consecutivă în care s-au raportat peste 200.000 de cazuri, cea mai mare creştere de la începutul pandemiei anul trecut.

New Delhi şi mai multe dintre cele mai afectate state ale ţării s-au plâns de lipsa de oxigen, paturi ATI şi medicamente anti-COVID-19 în spitale.

Capitala Delhi va intra într-un blocaj de şase zile începând de la miezul nopţii, a anunţat ministrul şef al oraşului, Arvind Kejriwal.

India are al doilea cel mai mare număr de cazuri de Covid-19, după Statele Unite.

În acest context, premierul britanic Boris Johnson şi-a anulat, pentru a doua oară, călătoria planificată în India, programată să aibă loc săptămâna viitoare.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN