• Guvernul lui Boris Johnson este constrâns să demisioneze din cauza unor petreceri din pandemie.
  • Un alt politician conservator, Paul Holmes, a demisionat din funcţia de asistent al ministrului de Interne.
  • Mai mulţi parlamentari conservatori au anunţat în ultimele zile că au cerut demisia premierului Boris Johnson.

Un deputat din cadrul Partidului Conservator a depus, vineri, o cerere de moţiune de cenzură împotriva Guvernului Boris Johnson, iar altul a demisionat din cadrul Ministerului britanic de Interne, în contextul amplificării presiunilor din cauza petrecerilor organizate în pandemie.

Bob Neill, preşedintele Comisiei Juridice din Camera Comunelor, a declarat că raportul privind petrecerile organizate în sedii guvernamentale arată ,,un tip inacceptabil de comportament” pe durata restricţiilor antiepidemice, subliniind că explicaţiile premierului Boris Johnson nu par credibile.

,,Încrederea este cea mai importantă în politică, dar aceste evenimente au subminat încrederea nu doar în funcţia de prim-ministru, ci şi în procesul politic. Pentru a reconstrui încrederea şi a trece mai departe, este necesară o schimbare de conducere„, a argumentat Bob Neill, citat de agenţia Reuters.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Un alt politician conservator, Paul Holmes, a demisionat din funcţia de asistent al ministrului de Interne. ,,Îmi este clară neîncrederea profundă atât în Guvern, cât şi în Partidul Conservator generată de aceste evenimente„, a afirmat Holmes.

Mai mulţi parlamentari conservatori au anunţat în ultimele zile că au cerut demisia premierului Boris Johnson. Moţiunea de cenzură va fi iniţiată doar dacă în Comitetul 1992 din cadrul Partidului Conservator vor fi primite 54 de solicitări în acest sens. Cererile sunt confidenţiale, astfel că doar preşedintele Comitetului 1922 ştie câte au fost primite până acum.