Boris Johnson susține în cartea sa de memorii că Regina Elisabeta a II-a a avut cancer osos

Fostul prim-ministru britanic Boris Johnson a încălcat în mod controversat protocolul regal și a afirmat în cartea sa de memorii care urmează să apară că regina Elisabeta a II-a suferea de cancer osos înainte de moartea sa, scrie CNN.

În carte, care ajunge pe rafturi pe 10 octombrie și a fost publicată în această săptămână în ziarul Daily Mail – pentru care Johnson scrie, de asemenea, – el își amintește ultimele zile ale monarhului la Balmoral, Scoția.

Johnson a demisionat oficial cu doar două zile înainte de moartea Elisabetei a II-a, în septembrie 2022, iar în anii care au urmat, au existat speculații aprinse cu privire la modul exact în care aceasta a murit.

„Știam de un an sau mai mult că avea o formă de cancer osos, iar medicii ei erau îngrijorați că în orice moment ar putea intra într-un declin accentuat”, a scris el în extras.

Relatarea lui Johnson este prima indicație publică a unui fost oficial guvernamental de rang înalt cu privire la care ar fi putut fi cauza morții Reginei. Pe certificatul de deces al reginei este trecută ca fiind „bătrânețe”.

Johnson, care a fost prim-ministru între 2019 și 2022, își amintește că s-a deplasat la reședința regală de la Balmoral pentru obișnuita audiență de ieșire și demisie. La sosirea sa, își amintește că a fost întâmpinat de secretarul privat al reginei, Edward Young, care i-a sugerat că aceasta s-a deteriorat semnificativ în timpul verii.

Gândindu-se la ultima dată când cei doi au stat împreună în salonul Reginei, Johnson a spus că a înțeles avertismentul lui Young. „Părea palidă și mai aplecată și avea vânătăi întunecate pe mâini și încheieturi, probabil de la picături sau injecții”, a scris el.

Exit mobile version