• Johnson s-a mișcat rapid pentru a anunța înlocuitorii pentru Sunak și Javid, semnalând că intenționează să încerce să stabilizeze guvernul și să lupte pentru postul său.
  • Premierul se află în pericol politic mai mare în mandatul său de trei ani în Downing Street.
  • 38 de guvernanți au demisionat până în acest moment.

UPDATE ORA 02.20

James Davies devine al 46-lea parlamentar care a demisionat.
Deputatul James Davies a devenit al 46-lea parlamentar care a demisionat, după ce Gareth Davies a demisionat din funcția de secretar privat parlamentar la Departamentul Sănătății.

UPDATE ORA 02.15

Gareth Davies a demisionat din funcția de secretar privat parlamentar la Departamentul Sănătății
Este al 45-lea parlamentar care a demisionat.

UPDATE ORA 00.50

Ministrul Sănătăţii Edward Argar a demisionat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

UPDATE ORA 00.45

Secretarul galez Simon Hart a devenit cel mai recent membru din guvern care a demisionat în ultimele minute.

UPDATE ORA 23.30

Secretarul pentru Levelling Up, Michael Gove, a fost demis de Boris Johnson.

Decizia a fost luată după ce Gove a arătat că nu este mulțumit de faptul că primul ministru a rămas în funcție, potrivit Sky News.

UPDATE ORA 21.30

Priti Patel, ministrul de interne, îi susține pe acești miniștri din cabinet, spunând că Boris Johnson ar trebui să plece, relatează Matt Datan, din Times. Patel a fost unul dintre cei mai puternici susținători ai lui Johnson. El a sfidat așteptările când a numit-o pe Patel ministru de interne și a susținut-o când consilierul său de etică a produs un raport în care spunea că ea a încălcat codul ministerial.

UPDATE ORA 20.20

Comitetul 1922 al deputaților conservatori din spate a decis să nu schimbe regulile pentru a permite un al doilea vot de încredere împotriva lui Boris Johnson, a anunțat BBC. În schimb, va organiza luni alegeri pentru a-și alege noul executiv.

Orice modificare a regulilor ar urma să fie discutată de noul executiv.

Luna trecută, Johnson a supraviețuit unui vot de încredere din partea parlamentarilor conservatori. Conform regulilor existente, el este imun la un alt vot de încredere timp de un an de la ultimul.


Înainte de reuniunea comitetului de legătură, care s-a încheiat la ora 17.00, numărul miniștrilor și al consilierilor care au demisionat era de 27. Acest număr a urcat acum la 37. Până acum au părăsit guvernul

Cancelarul Rishi Sunak
Secretarul pentru Sănătate Sajid Javid

Will Quince, ministrul educației
Alex Chalk, avocat general
Robin Walker, ministrul educației
John Glen, ministru al Trezoreriei
Victoria Atkins, ministrul justiției
Jo Churchill, ministrul mediului
Stuart Andrew, ministrul locuințelor
Kemi Badenoch, ministru pentru nivelarea nivelului de trai
Neil O’Brien, ministru pentru nivelarea forței de muncă
Alex Burghart, ministrul educației
Lee Rowley, ministrul afacerilor
Julia Lopez, ministrul culturii
Mims Davies, ministrul muncii și pensiilor
Rachel Maclean, ministru al Ministerului de Interne
Mike Freer, ministrul egalității

UPDATE ORA 18.15

Mike Freer demisionează din funcția de ministru pentru exporturi și egalități, spunând că guvernul „creează o atmosferă de ostilitate pentru persoanele LGBT+”
Mike Freer a demisionat din funcția de ministru al exporturilor și ministru al egalității, declarând că guvernul „se îndepărtează de partidul conservator la care m-am alăturat, nu în ultimul rând pentru a crea o atmosferă de ostilitate pentru persoanele LGBT+”.

UPDATE ORA 17.50

Rachel Maclean demisionează din funcția de ministru al salvgardării, afirmând că „valorile, principiile, integritatea și decența contează mai mult decât orice.”

UPDATE ORA 16.50

Mims Davies demisionează din funcția de ministru al muncii, declarând că Johnson nu a reușit să respecte „cele mai înalte standarde în viața publică”, ajungând astfel la 28 de demisionari.

Boris Johnson urmează să depună mărturie comisiei din partea Camerei Comunelor. Potrivit comisiei, sesiunea va acoperi „situația din Ucraina, răspunsul guvernului la creșterea costului vieții și integritatea în politică”.

UPDATE ORA 15.06

Stuart Andrew demisionează din funcția de ministru al locuințelor, spunând că conservatorii nu ar trebui să fie nevoiți să „apere neapărat” pe Boris Johnson.

Boris Johnson a fost fotografiat în timp ce se îndreaptă spre Camera Comunelor, unde se va afla în fața deputaților înainte de o declarație a lui Sajid Javid. Boris Johnson se confruntă cu parlamentarii în Camera Comunelor după ce doi miniștri de rang înalt au demisionat pe neașteptate.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Premierul britanic, al cărui guvern a fost măcinat de o serie de scandaluri, era așteptat să se confrunte cu un interogatoriu intens în Parlament, la o zi după ce doi miniștri de rang înalt au demisionat pe neașteptate.

La o zi după ce a suferit două dezertări cutremurătoare din cabinetul său, premierul britanic Boris Johnson părea hotărât să lupte miercuri, dar șansele de supraviețuire politică păreau din ce în ce mai îndoielnice, în timp ce legislatorii se pregăteau să îl interogheze în Parlament cu privire la scandalurile recente, iar membrii propriului său Partid Conservator se întâlneau pentru a pune bazele unui alt posibil vot de neîncredere.

Cei doi miniștri – cancelarul Trezoreriei, Rishi Sunak, și secretarul pentru sănătate, Sajid Javid – și-au prezentat demisiile după ce dl Johnson și-a cerut scuze pentru cel mai recent scandal care a cuprins guvernul său, unul care implică acuzații de comportament sexual neadecvat și consum excesiv de alcool din partea unui deputat al Partidului Conservator.

De atunci au urmat alți câțiva oficiali, inclusiv Will Quince, ministrul pentru copii și familie, care la începutul săptămânii apărase cu tărie rolul dlui Johnson în acest scandal.

Plecările lor au declanșat o mișcare împotriva lui Johnson în interiorul partidului său, care se construiește de luni de zile împotriva sa, alimentată de un șir de rapoarte jenante despre întâlniri sociale la Downing Street care au încălcat regulile de izolare a coronavirusului impuse de propriul guvern.