• Premierul britanic Boris Johnson spune că planul lui este ca totul să revină la normal până de Crăciun
  • Restricțiile impuse vor fi relaxate în Anglia în perioada următoare
  • „Sperăm la ce e mai bun și ne pregătim pentru ce e mai rău”, a spus Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson este optimist și spune că plănuiește ca viața oamenilor să revină la normal până la Crăciun, informează BBC. Restricțiile impuse în Anglia vor fi relaxate în perioada următoare: oamenii vor putea folosi cu încredere transportul în comun, iar măsurile pentru angajați vor fi schimbate din 1 august.

Companiile vor avea mai multă libertate de a aduce din nou angajații la birou, dacă acest lucru este sigur pentru toată lumea, a spus premierul.

„Sperăm la ce e mai bun și ne pregătim pentru ce e mai rău. De asemenea, sperăm că putem revizui restricțiile și vom putea permite o revenire semnificativă la normalitate din noiembrie, cel mai devreme, posibil la timp pentru Crăciun”, a declarat Boris Johnson.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord vor avea puterea să decidă singure asupra planului de relaxare al măsurilor restrictive.

În cadrul anunțului, Boris Johnson a subliniat că cetățenii pot folosi cu încredere transportul public. Totodată, el a precizat: „În loc să le spunem oamenilor să lucreze de acasă, le dăm angajatorilor posibilitatea să ia decizii cu privire la modalitatea de lucru a angajaților”.

În contradicție cu cele declarate de Boris Johnson, consilierul-șef pe probleme științifice al guvernului, Sir Patrick Vallance, a spus că nu exista „absolut niciun motiv” ca guvernul să schimbe acutalele măsuri cu privire la munca de acasă. Guvernul a sfătuit oamenii să lucreze de acasă, dacă este posibil, încă din luna martie, iar Sir Patrick e de părere că măsura este încă „perfect valabilă” pentru mulți.

Întrebat la conferința de presă despre aceste comentarii, premierul britanic a spus că este total de acord cu consilierul, dar că nu este treaba guvernului să decidă în locul angajatorilor.