Bradley Tusk dezvoltă o aplicație pentru votul de pe smartphone, revoluționând participarea electorală la nivel global

Bradley Tusk a creat aplicație pentru votul pe smartphone. Software-ul este open-source, astfel că poate fi preluat de orice guvern. Aplicația vine cu criptare end-to-end și izolarea fizică a sistemelor. Tusk estimează că mai sunt necesare 8-10 luni pentru finalizarea aplicației. Legislația trebuie pusă la punct pentru implementarea sistemului. Votul pe smartphone ar avea un impact major asupra prezenței la vot

Dacă libertate nu e..democrație nu e. Iar democrație înseamnă să ai libertatea să își votezi aleșii politici în intimitate, fără să știe nimeni și fără constrângeri. Investitorul american și strateg politic – Bradley Tusk – a dezvoltat o aplicație pentru telefonul mobil cu ajutorul căreia îți poți vota candidații preferați la alegerile electorale. Aplicația lui Tusk nu este adresată doar americanilor – ci tuturor statelor lumii. Aplicația este open source și poate fi preluată și adaptată de guvernele din întreaga lume. Bradley Tusk spune că va fi gata în 10 luni.

Aplicația lui Tusk este simplu de folosit și rapidă. Te autentifici în aplicația electorală, verifici identitatea prin diferite cerințe și scanare biometrică, completezi și trimiți buletinul de vot și primești un număr de urmărire pentru monitorizarea votului. Pe scurt: ai dat scroll, ai votat, ai terminat.

Exit mobile version