• Ciprian Ciucu s-a întânit cu Emil Boc, Ilie Bolojan și Florin Birta pentru a primi câteva sfaturi
  • Boc spune că a fost un schimb experiență foarte bun
  • Ilie Bolojan: „Urmăriți-l pe domnul Ciucu ce va face”

De câțiva ani, România trece printr-un proces tare ciudat. Capitala nu mai e de referință.

Orașele mari din Vest: Oradea, Cluj, Timișoara, au devenit modele. Despre ele vorbim toți că au început să arate ca cele din Occident. Așa că nu e de mirat dacă noii primari merg la administratorii locali din Vest să ia lecții. De bune practici.

E și cazul nou alesului de la Sectorul 6, Ciprian Ciucu. A mers să se inspire de la Boc, Bolojan și Birta.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6: „Au fost niște sfaturi de aur, nu pot să le numesc altfel. Am fost impresionat despre claritatea si viziunea gandirii lor. Cred că această vizită pe care am făcut-o la cei trei colegi a mei, domnul Boc, domnul Bolojan şi domnul Birtea, evident, m-a ajutat enorm. Adică, efectiv ştiu ce am de făcut în următoarele şase luni. Ştiu de unde s-o apuc. Ştiu ce am de făcut. Mi-e mult mai clar acum.”

Chiar și cei care au dat lecții de administrație, manageri de orașe de ani buni, spun că au avut de învățat la rândul lor.

Emil Boc, primar Cluj-Napoca: „Am învăţat de la domnia sa câteva aspecte legate de legislaţia nouă în materie, cum putem atrage fonduri europene pe diverse componente. A fost o plăcere şi o relaţie câştig-câştig din partea amândurora.”

Încântat de astfel de întâlniri între primari noi și veterani e și Bolojan. Proaspăt ales șef la Consiliul Județean Bihor. După localele de anul ăsta, a început o competiție serioasă între primari. Ba pe târgurile de Crăciun, ba pe consultarea cetățenilor.

Ilie Bolojan, preşedinte CJ Bihor: „Urmăriţi-l pe domnul Ciucu ce va face. A fost un schimb bun de experienţă şi am încredere că va face o treabă bună la primăria sectorului 6.”