• Brașovul este în scenariul roșu după Cluj
  • Restaurantele, cluburile și spectacolele și-au suspendat activitatea
  • Incidența infectării cu SARS-CoV -19 a depășit 3 la mia de locuitori
  • Comunele Cristian și Sânpetru, ce au având cumulat 10.000 de locuitori, au intrat în scenariul roșu
  • Creșele și grădinițele vor fi deschise
  • Școlile își vor muta activitatea în mediul online

Municipiul Cluj-Napoca a intrat în scenariul roșu la 4 zile după ce localurile au functionat la o capacitate de 30%. Acum și Brașovul se află în scenariul roșu și este în topul județelor în care au fost descoperite cazuri noi de Covid-19.

Opt localităţi înregistrează, conform DSP Braşov, o incidența a cazurilor de Covid-19 ce a depășit 3 la mia de locuitori. Comunele Cristian și Sânpetru au intrat de asemenea în scenariul roșu. Împreună au aproximativ 10.000 de locuitori.

Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, măsura intră în vigoare de astăzi și presupune închiderea restaurantelor, a cafeneleor și a cinematografelor, iar circulația va fi restricționată.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

La fel, instituțiile de spectacole, cluburile și sălile pentru jocuri de noroc își vor suspenda activitatea cu publicul. Biletele plătite cu mult timp în urmă vor fi returnate, iar spectactacolele se vor muta în online.

Măsura va fi valabilă 14 zile. Excepție fac hotelurile și pensiunile.

Pentru următoarele două săptămâni vor rămâne deschise creșele și grădinițele, iar la școală vor merge doar elevii din ciclul primar. La celelalte clase, școala urmând să se desfășoare online.

Învățământul preuniversitar poate să își continue activitatea în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.