• Brașovul este în scenariul verde, sub 1,5 incidență
  • 193.000 de brașoveni au fost vaccinați
  • Restaurantele, cafenelele și teatrele funcționează la 50% din capacitate

Brașovul a trecut în scenariul verde după ce rata de incidență înregistrată a scăzut la 1,44 la mie. Gura de libertate se vede mai ales în Piața Sfatului. La terase și restaurante nu mai găsești niciun loc liber. Andrei și Adelina au venit de la Piatra Neamț ca să bea o cafea.

„E frumos afară, e cald, preferăm să stăm la terasă, la interior am stat destul, a fost iarnă, frig. Revenim la normal, se pare. Momentan, nu știm, vedem de la 1 iunie”, a spus Andrei.

„Ne așteptăm la un număr mare de oameni care să fie dispuși să servească masă și înăuntru și afară, mai ales că vremea în Brașov nu este stabilă”, a spus Ionuț Moceanu, reprezentantul restaurantului La Ceau.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA

După mai bine de 40 de zile consecutive în care numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 a scăzut, și teatrele își reiau spectacolele, cu sălile ocupate la jumătate din capacitate.

„Așteptam de foarte multă vreme, aflând abia ieri de această veste bună nu am fost foarte bine pregătiți cu promovarea. Îi așteptăm cu dragă inimă și cu sufletul deschis, pentru că ei sunt cei mai importanți pentru noi, noi nu putem trăi fără publicul nostru în sală, ei ne dau energia și bucuria de a merge mai departe”, a spus Dan Cogălniceanu, managerul Teatrului Sică Alexandrescu.