Brazilia aprobă de urgență 2 vaccinuri anti-Covid. Țara are doilea număr de morți din cauza virusului

Sursa foto: Profimedia
  • Anvisa, autoritatea de reglementare a sănătății din Brazilia, a aprobat utilizarea de urgență a două vaccinuri coronavirus
  • Vaccinarea va începe în São Paulo
  • Trei dintre cei cinci directori ai Anvisa au votat pentru această mișcare

Anvisa, autoritatea de reglementare a sănătății din Brazilia, a aprobat utilizarea de urgență a două vaccinuri coronavirus, relatează The Guardian.

Vaccinurile produse de Oxford / AstraZeneca și Sinovac din China vor fi acum permise în cea mai mare țară din America de Sud, care are al doilea număr de morți Covid din lume, cu peste 209.000 de decese.

Decizia a fost luată duminică după-amiază după ce trei dintre cei cinci directori ai Anvisa au votat pentru această mișcare. Hotărârea este o victorie majoră pentru cei 212 de milioane de cetățeni ai Braziliei – învinsă de una dintre cele mai grave epidemii din lume. În același timp este și o înfrângere politică dură pentru președintele brazilian Jair Bolsonaro.

Vaccinarea va începe în São Paulo. Statul este guvernat de unul dintre cei mai mari rivali politici ai președintelui, João Doria, care a susținut vaccinul chinez.

„Brazilia se grăbește să salveze vieți”, a postat João Doria pe Twitter duminică după-amiază.